Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hayattan zevk almak

Zaman zaman hemen hepimiz karamsar duygular içine girebiliriz. Bazen bu duygulara kapılmamızın kendimizce çok önemli bir nedeni olur. Bazen ise, ortadan hiçbir şey yokken karamsarlık hissederiz. Ya da belli bir nedeni olmadığını söyleyip hiçbir şeyden zevk almadığımızı öne süreriz.

Şimdi böyle bir hal içinde kendimizi bulduğumuz zaman nasıl davranacağımız çok önemli... Çünkü, davranışımız, içine girdiğimiz karamsar halin uzun ya da kısa süreceğini belirlemektedir.

Bazı insanlar en tatsız olay karşısında bile gülebilmektedirler. Çünkü, onlar olayın komik yanlarını bulup ortaya çıkartır ve hoş olmayan durumla bile dalga geçerler. Neredeyse hayatın kendisiyle eğlenirler.

Bazı insanlar ise, çok hoş, keyifli bir olay karşısında bile somurturlar. Olumlu gelişen olayların dahi olumsuz yanlarını ortaya çıkartıp size öyle karanlık bir tablo çizerler ki, bir olaya bir de anlatılanlara baktığınız zaman şaşıp kalırsınız. Hayatı, zor ve karamsar açıdan düşünüp değerlendirir ve giderek daha karamsar olurlar. Böyle bir tutum içinde tabii ki, hayattan zevk almaları da beklenemez.

Hayattan zevk alabilmek, olaylara, insanlara, kısaca çevrenize zevk alarak bakmayı öğrendiğiniz zaman mümkün olur. Düşüncelerinizle bir insanı ya da olayı hem çok güzel hem de çok çirkin görmeniz mümkün. Siz ne görmek istiyorsanız onu görürsünüz. Bu nedenle hayattan zevk almak istiyorsanız, o zaman zevk alacak biçimde bakın. Düşünceleriniz, hayatın olumlu ve keyifli tarafına yönelik olsun. Böylece karamsarlık halinden kurtulabilirsiniz, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları