Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İsteyin, yeter!

Bu başlık istemenin gücünü gerçekten ortaya koyuyor. Bunu, ‘‘İsteyin’’ ve nasıl olacağını düşünmeyin, şeklinde yorumlayabilirsiniz.

Gerçekten, isteklerine ulaşmış kişilerin sırrı bu!

Çünkü, sadece ve sadece istiyorlar. Üstelik, istedikleri her ne ise, bunun olacağına da inanıyorlar. Bunun dışında başka hiçbir şey düşünmüyorlar.

Yani, ‘‘olmazsa’’ şeklinde en ufak bir endişeleri ve düşünceleri yok. Sadece, ne istediklerini biliyor ve buna ulaşacaklarına inanıyorlar o kadar.

İşin sırrı; basit, yalın bir biçimde istemek ve bunun olacağına inanmakta yatıyor. Kendinize, yapabileceğinize inanmak...

Genellikle hepimiz, çok kuvvetli bir biçimde isteriz. Büyük bir ihtirasla istediğimiz şeyle ilgili, kaygı ve endişeler içinde ‘‘olmayacak’’ diye de düşünürüz.

Hem çok güçlü bir şekilde isteyip hem de ‘‘olmaz’’ diye müthiş bir üzüntü içine gireriz. Bu durumda isteğimizin gerçekleşmesi tabii ki, mümkün olmayacaktır. Çünkü, tabiatın kanununa aykırıdır. Pozitif negatifi, eksi artıyı götürür ve elimizde hiçbir şey kalmaz. Yani olmaz.

Halbuki sadece isteyip yapabileceğimize inanacak olursak, bunun tersini düşünmezsek, yaparız. Yani istediğimizi gerçekleştiririz.

İşte bunun için, isteğinizin gerçekleşmesi için, sadece ‘‘isteyin, yeter’’ diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları