Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bugün Ay Gözükmüyor

Bugün Ay Başak Burcu'nda. Güneş de Başak Burcu'nda bulunduğu için gece gökyüzüne baktığınız zaman Ay'ı göremeyeceksiniz. Yani ‘‘Karanlık Ay’’ dönemi.

Ay'ın gözükmediği zamanlar, bilinç altı, ilham ve duyguların zayıfladığı dönemlerdir. Tabii salgıların faaliyeti de yavaşlar. Bu nedenle verimlilik azalır.

Bitkilerin büyümesinden insanların davranışlarına kadar Ay'ın reddedilemez bir etkisi olduğu için yeni girişimlerde bulunma zamanı değildir.

Yeni bir girişimde bulunmayı düşünüyorsanız birkaç gün beklemenizi tavsiye ederim. Fakat, gizlilik gerektiren konularda çalışmalarınızı başarıyla yapabileceğinizi de ilave etmeliyim. Ayrıca, önceden başlatmış olduğunuz işlerinizi de sürdürmeye devam edebilirsiniz.

Ayın küçülmeye başladıktan sonra tamamen kaybolduğu ve yavaş yavaş belirdiği ilk dönemler ekin ekmek, hasat yapmak ve yeni bir işe başlamak için pek uygun olmadığını eskiler biliyor ve Ay'ın hareketlerini dikkatle takip ettiklerini kayıtlardan anlıyoruz.

Amerika'da bu doğrultuda yapılan ilginç çalışmalar var. Örneğin, Ay'ın hareketleri ile mezbahada yapılan et kesimi arasında ilginç bir bağlantı olduğunu saptamışlar.

Mezbahada her gün kesilen hayvan sayısı aynı olduğu halde alınan et miktarı farklı. Uzun bir süre yapılan incelemeler sonucunda kesin olarak Ay'ın büyüdüğü dönemlerde daha fazla et, küçüldüğü dönemler de ise daha az et alındığını tesbit etmişler. Bundan da anlaşılıyor ki, Ay'ın hareketleri verimliliği etkiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları