Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Çözümleme yöntemi (2)

Bu uygulamanın temel ilkesi gevşeyebilmeye dayanıyor. Önce yoğun bir biçimde sorun haline gelen problemenizi düşünüyorsunuz. Sonra bu problemin çözümü üzerine bütün dikkatinizi odaklıyorsunuz.

Yoruluncaya kadar çözüm üzerinde düşündükten sonra aniden dikkatinizi bambaşka bir konuya yöneltiyorsunuz ve probleminizi hiçbir biçimde düşünmüyorsunuz (İşte bunu başarabilmek gerçekten zor olabilir). Bir süre zihninizi bambaşka konularla oyaladıktan sonra, bu düşünceleri de bir kenara bırakıyorsunuz.

Şimdi, hem zihninizi hem de bedeninizi gevşetmeye başlayacaksınız. Bu sırada yeniden çözüm üzerinde zihninizi odaklayacaksınız. Fakat bu kez kendinizi sıkmadan düşüncelerinizi serbest bırakacaksınız.

Zihninizi gevşetmeyi başardığınız andan itibaren bazı görüntüler veya fikirler kendiliğinden şuurunuzda yükselmeye başlayacak. Bu fikirleri büyük bir dikkatle izleyin. Çünkü, bunlar sizin problemenizin düpedüz çözümleridir. Dikkatli izlemelisiniz, zira daha sonra bunları birleştirecek ve bilincinizin derinliklerinden süzülüp yükselen bu bilgileri hatırlamanız gerekecek.

Bu yöntem, hemen her zaman başarıyla çalışan bir metoddur. Yeter ki, uygulamayı başarın. Çünkü, özellikle insanın zihnini gevşetebilmesi, hem de tam bir gerilim içindeyken bunu başarabilmesi zordur. Fakat, bir kez yaptıktan sonra her tekrarlayışınızda çok daha kolay başaracak ve bilinçaltınızda bulunan bilgileri bilinç üstünüze çıkartarak problemlerinizi çözümleyebileceksiniz diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları