Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Çözümleme yöntemi

Bir türlü çözemediğiniz problemlerinizin üstesinden yine kendiniz gelebilirsiniz. Bunu yapabilmenin aslında çok basit bir yöntemi var. Ancak, basit derken sakın hafife almayın ve küçümsemeyin.

Çünkü, basit gibi görünen ve gerçekten de basit olan kimi yöntemler, insanın anlama kapasitesini aştığı için hiç de basit ve kolay gelmeyecektir. Şimdi, kafanızı kurcalayan ve bir türlü üstesinden gelemediğiniz problemleri çözmenin yöntemi üzerinde kısa bir yolculuk yapalım.

Günlük yaşantımızda zaman zaman çözümleyemediğimiz ya da anlamadığımız durumlarla karşılaşırız. Kimi zaman bunları kafamızda büyütüp ciddi sorunlar haline getiririz. Kimi zaman da hayatımızın akışı bu problemin çözümüne bağlı olduğu için tıkanır kalırız.

İşte böyle bir durum karşısında ne yapacağını bilmek, gerçekten çok önemlidir. Bazı insanlar, içgüdüsel yöntemler geliştirerek kendilerini rahatlatmayı başarırlar.

Bazı insanlar ise, bu tip durumlar karşısında ne yapılacağını öğrenir ve bu metodları uygulayıp çözmeye çalışırlar. Fakat, büyük bir çoğunluk açmaza girip ne yapacağını bilemez halde büyük bir gerilim yaşar ve nihayetinde hastalanırlar. Halbuki biraz gevşeyip iç seslerini dinlemeyi öğrenseler hem içine girdikleri karamsar halden ve bunun yaratacağı etkilerden uzak kalabilir, hem de çözüm bulabilirler. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları