Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bilmediğiniz hediyeler

Kendimizi işe, güce, yaşadıklarımızın karmaşasına öylesine kaptırıyoruz ki, bu sırada hayatın bize sunduğu hediyelerin farkına varamıyoruz. Tabii anlamadığımız şeyi de ne kabul edebiliriz, ne de kullanabiliriz.

Halbuki, olaylar ve insanlar tam da ihtiyacımız olduğu bir anda müthiş hediyelerini kucağımıza bırakıyor. Ve biz "gözü komşunun çöplüğündeki horoz" misali önümüze konulan arpayı göremiyoruz.

Lafı uzatma da göremediğimiz neymiş, sen onu söyle, diye sabırsızlanıyorsunuz.

Anlıyorum ama, işte zaten konunun özü de burada. Birazcık sabır.

Karşılaştığınız olaylar ve insanlar karşısında ne derece sabırlısınız?

Biliyorum, vaktiniz yok. Yani öyle uzun uzadıya bekleyecek, haliniz yok. Ve tabii bunun sonucunda sunulan hediyeden de haberiniz yok.

Nedir bu hediye?

İşte, karşınızda duran kişi. Önemsemediğiniz, sabır gösteremediğiniz kişi. Unutmayın ki, hiçbir şey, boşuna değildir. Sizin karşınıza çıkan kişinin (Kendisinin de bilmediği) mutlaka verecek bir şeyi vardır.

O size kendisindekini bile isteye vermek için karşınızda durmuyordur. Alacak olan sizsiniz. Bunun için azıcık dikkat, biraz sabır ve ilgi yeterli.

Birlikte olduğunuz insanlara ve yeni karşılaştığınız kişilere ön yargısız, anlamaya çalışan bir ilgiyle bakın.

Zira herkesin kendine özel yetenekleri ve kişiliği vardır. ışte siz, onun diğerlerinden farklı bir özelliğini yakaladığınız anda, hediyenizi almışsınız demektir. Onun size sunduğu hediye budur.

Sakın bana ne, demeyin. Hayat, tüm bunların birleşiminden başka bir şey değildir, diyorum, Yasemin'ce...

Venüs Koç Burcunda

Bugünden itibaren Venüs, Koç Burcunda dolaşmaya başlıyor. Venüs'ün Koç Burcundaki etkilerini Hürriyet'in "Süper Cep" ilavesinde anlattığım için bugün Venüs'ün burçlardaki etkisine kısaca değineceğim.

Venüs, Koçlar'ın anlayışlarını yükseltirken, son derece olumlu ve iyi niyetli duygular içine girmelerine neden olacak. Tabii bu durum hem ilişkilerine, hem de çalışmalarına yansıyacak.

Özellikle parasal konulara yönelik gelişmelerin arzu ettiğiniz gibi olacağını söyliyebilirim. Şayet yeni bir girişimde bulunmayı düşünüyorsanız, şimdi tam zamanı. Ayrıca, sevdiğinizle aranızdaki ilişkiler de son derece sıcak ve yoğun olacak. Yalnız olanlar bu devre içinde çok hoş aşk maceralarına atılabilirler.

Venüs, Aslan ve Yaylar'da olumlu etkiliyor. Böylece sizin için de çok hoş bir dönemin başladığı söylenebilir. Kendinize olan güveniniz artacağı için, girişimde bulunacağınız hemen her konuda başarılı olma şansınız da yükselmiş olacak. Gerilim yaratan durumları iyimser ve anlayışlı tutumunuzla çözümleyeceksiniz.

Kritik konumda bulunan Teraziler ise, biraz daha anlayışlı olmak için çaba göstermeleri gerekecek. Aslında Venüs enerjisini biraz gayret göstererek istediğiniz yönde kullanmanız mümkün. Yeter ki, karamsar duygulardan uzak durmayı başarın.Gökyüzünün bu konumundan olumsuz etkilenen Yengeç ve Oğlaklar, karşılaştıkları sorunları fazla büyütüp karamsar duygular içine girebilirler. Zaten Jüpiter'in etkisiyle hayatınızı sorguladığnız bir dönemde bulunduğunuz için, Venüs, bu halinizi biraz daha arttırabilir. Ancak, dikkatinizi farklı konulara yönelterek ve parasal zorunları fazla dert etmeyerek bu devreyi sıkıntısızatlatabilirsiniz.



Yazarın Tüm Yazıları