Yasemin Boran: Zengin kaynaklar






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

‘‘Uzun zamandır kendimi paralarcasına ısrarla savunduğum bir düşünceyi çok güzel dile getirmişsiniz. Tabi biz (benim gibi düşünen öğrenciler topluluğu) hala öğrenci olduğumuz için düşüncelerimiz ciddiye alınmıyor. Belki sizin aracılığınızla sesimizi duyurabiliriz.’’

Uzun bir mektubun başlangıç bölümünde yer alan bu sözlerden çok etkilendim. ‘‘Sahip olmak’’ başlıklı yazının üzerine gelen ‘‘Sahip olamamak üzerine’’ diye başlayan bu mektup Ticaret Lisesi öğrencileri tarafından gönderilmiş. Üstelik kendilerini o kadar başarılı bir biçimde ifade etmişler ki, umutlarımı desteklemişler.

Umutlarım diyorum, çünkü ben bu Türkiye'den umutluyum. Gençlerden umutluyum. Düşünmemeyi öğreten medeniyetimizin inadına düşünen bir gençlik olduğunu anlayıp umutlanıyorum.

Çünkü biz genç bir ülkeyiz. Nüfusumuzun büyük bir bölümünü gençler oluşturuyor. Üstelik düşünen gençleri gördükçe umutlarım iki kere artıyor.

İçinde bulunduğumuz bu buhranlı günlerin hızla geçip gideceğini bekliyorum. Çünkü hem astrolojik işaretler, hem de gençlerin verdiği işaretler bu beklentimi kuvvetlendiriyor.

Türkiye'nin zengin kaynaklarını düşündükçe, ki bu kaynakların başında gençler geliyor, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız hala dokunulmamış durumda ve bütün bunları her an kullanabileceğimizi bekliyorum. Doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmayı başarabilirsek, içinde bulunduğumuz bunalımdan büyük bir hızla çıkabiliriz, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları