Yasemin Boran: Venüs geri gidiyor






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Venüs bugün geri gitmeye başlıyor. Koç burcu'nun 17 derecesine gelmiş olan Venüs'ün geri gitmeye başlaması ilginç durumların açığa çıkacağını işaret ediyor.

İlginç diyorum çünkü Venüs, aşk, sanat, güzellik, finans, ilişkiler gibi konuları sembolize ediyor.

Bir gezegen geri gitmeye başladığı zaman, sembolize etmiş olduğu bütün özellikler görünür hale gelmeye başlıyor ve maddeye dönüşüyor. Böylece olaylar üzerinde değişiklik meydana getirebiliyor.

Venüs, sevgi gezegeni. Sevgi duygunuz bu devre içinde yoğunlaşır ve derinleşir. İçsel derinliğiniz artmaya başlar. O güne kadar farkında olmadığınız taraflarınızı keşfetmeye başlarsınız. Özellikle sevgi konusunda.

Sevgi duygunuz giderek incelir ve yayılır. Yani içinizdeki sevgi enerjisi harekete geçer ve içinizde dal budak sararak yayılır. Tabii bunları derleyip toparlayıp açığa çıkartabilmeniz zorlaşır. Böyle bir durumda dışardan bakanlar sizin içinize kapandığınızı düşüneceklerdir. Gerçekten de dikkatinizi kendi iç aleminize çevirirsiniz.

Bu durum dışardan bakıldığında endişe uyandırıcı olsa bile, kişinin kendini keşfe çıkması, duygularını tartması ve ilişkilerini gözden geçirmesi açısından son derece yararlıdır.

Üstelik Venüs, bir Ateş olan Koç Burcu'nda geri gidiyor. Ateş'in verdiği sıcak ve yoğun duyguların daha bir yoğunlaşacağını ve içsel bir yönelişin başlayacağını söyliyebilirim. Tabii Venüs'ün finans konularını sembolize ettiğini de unutmamak gerekiyor.

Gökyüzünün bu konumu parasal konulara yönelik ağır bir döneme giriyor olduğumuzu işaret ediyor. Yavaş ilerleyen gelişmeler yüzünden bunalabiliriz.

Venüs'ten en fazla etkilenen Koçlar'ın dışında Aslan ve Yaylar birinci derecede, İkizler ve Kovalar ikinci dereceden yumuşak bir etki alıyorlar. Yengeç ve Oğlaklar Venüs'ten sert etkileniyorlar. Koç'un zıt burcu olan Terazi ise, son derece güçlü etkiler alıyor. Fakat, Teraziler'in bu etkiyi nasıl kullanacakları tamamen kendi bilinç düzeyleri ve beklentilerine bağlı. Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları