Yasemin Boran: Venüs durdu







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bugünden itibaren Venüs'ün geri gitme hareketi durmuş bulunuyor. Bundan sonra ileri doğru normal hareketine devam edecek. Ancak, Venüs'ün durması, sembolize etmiş olduğu özelliklerin belirgin hale gelmesine neden olur. Tıpkı hızla hareket eden bir motorun ayrıntılarını ve modelini algılayamadığınız halde yavaşladığı ve durduğu zaman bütün ayrıntılarını nasıl görebiliyorsanız, gezegenlerin de yavaşladığı ve durduğu zamanki etkileri görünür hale gelir.

Tabii ki, astronomik açıdan bir gezegenin durması veya gerilemesi diye bir şey söz konusu değil. Ancak, dünyanın bakış açısından hız ve mesafe nedeniyle sanki duruyor veya geri gidiyor gibi algılanır. İnsan için önemli olan ne şekilde algıladığıdır. Algıladığınız gerçek dışı veya yanılgı olabilir fakat, sonuç olarak siz nasıl algılıyorsanız, ondan etkilenirsiniz.

Mesela sanal trene biniyorsunuz. Bindiğiniz aracın yerinden kıpırdamadığını biliyorsunuz. Fakat, tam karşınızdaki ekranda müthiş bir trende gidiyormuş izlenimi ediniyorsunuz. Tabii aynı zamanda bindiğiniz oyuncak kabin de izlediğiniz sanal trenin hareketlerini sarsıntıyla size veriyor. Ve sizin kalp atışlarınız 150-200 oluyor. Gerçek olmadığını bildiğiniz halde algılarınız sizi etkiliyor. Hem de duyguların ötesine geçip fiziksel olarak da etkiliyor.

İşte astrolojinin konusu insan olduğu için, insanın algılamasını etkileyen astrolojik fenomenleri doğru değerlendirmek gerekiyor. Astronomik açıdan doğru olmayan ama insanın algısına yansıyan şekliyle Venüs bugün duruyor şeklinde algılanıyor diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları