Yasemin Boran: Omurilik düzeni (2)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hangi omurun hangi organı etkilediğini tesbit etmeye çalışır. Omurilikle sinirler arasında bir bağlantı olduğu teorisini geliştirir. Vücudun gerçekten sağlıklı olabilmesinin omuriliğe bağlı olduğunu anlar. Ve omurga üzerindeki çalışmalarını derinleştirir.

Röntgen cihazını uygulamaya başlar. Ve o güne kadar yaptığı çalışmaları röntgen cihazının sonuçlarıyla birleştirir.

Bundan 100 yıl öncesi için hayli ileri bilgiler edinmiştir. Fakat, bununla yetinmeyip dünyayı dolaşmaya çıkar. Oğluyla birlikte tam dört kez dünyayı dolaşır ve farklı kültürlerin uyguladığı şifa yöntemlerini inceler. Daha sonra da öğrendiği bilgileri öğretmeye karar verir ve bir okul açar.

1902-1907 yılları arasında 15 öğrencisine diploma verir. Öğrencilerinin arasında daha sonra okulu çok daha ciddi hale getirecek olan oğlu Bartlett Joshua Palmer da vardır.

İşte böyle. Keşiflerin temelinde daima ihtiyaçlar ve ihtayçları çözümleyen keşifler yatıyor. Tabii çözümleyecek birikime sahip olduğunuz zaman anlıyorsunuz, keşfediyorsunuz ve çözüyorsunuz.

İyi ki, yaratıcı zekaya sahip insanlar var. Birikimleri ezberlemekten öteye geçiyor da çözüm üretebiliyorlar ve yardımcı olabiliyorlar.

Palmer'in sayesinde biz de bedenimizin bir bütün olduğunu ve tüm organların birbiriyle bağlantılı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Yani bu örnekte olduğu gibi kulağımızın işitmemesi, sırtımızdaki bir adelenin sinirleri etkilemesi yüzünden olabiliyormuş.

Aslında kadim bilgileri incelediğiniz zaman bedenin her bir noktasının diğer noktalarla ilişkide bulunduklarını anlıyorsunuz. Mesela akupunktur noktaları sayısını hatırlayamayacağım kadar fazla. Kulağınızdaki bir noktanın iğnelerle uyarılması sonucunda iştahınız kesilebiliyor veya kan dolaşımınız etkilenebiliyor. Bu durumda bütün sinirlerin içinden geçtiği ‘‘omurilik düzeni’’ de sağlığımız için çok önemli oluyor. Demek ki, hareketlerimize dikkat etmeliyiz diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları