Yasemin Boran: Merak ettikleriniz






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

‘‘Terazi kadını’’ rumuzuyla gelen mektup çok ilginç. Özellikle kendi hayat akışındaki tesbitleri, kendisiyle kurduğu iletişimin güçlü olduğunu gösteriyor. Mektuptan kısa bir bölümü aynen aktarıyorum;

‘‘Geçmişte, şu an benim olanlara ulaşacağım zamanlar geldiğinde içimde dalgalanan heyecanımı kaybettim. Olmasını bu kadar çok istediğim herşey şimdi o kadar sıradan, heyecansız geliyor ki bana... Bu ruh halim beni, bedenimi, yüreğimi yoruyor. Taşıyamayacak kadar ağır geliyor!

Tam bu olanların nedenini bulmaya çalışırken, birden aklıma gelecekte de yine ulaşmak istediklerime ulaştığımda aynı sıradanlığı, heyecansızlığı hissedeceğim geliyor aklıma ve işte o an her şey anlamını yitiriyor. Çalışmalarım, okumalarım, sevmelerim, her şey, her şey boşuna gibi geliyor bu kadar duygu, çabalama, her şey boşuna mı yaşanıyor?

Her zaman yaşadığım her şeyin bir anlamı olduğuna inandım. Ve bu anlamı ararken, ideallerimi kovalarken tam nefes alacak ve tadını çıkarmam gereken yerde yaşadıklarımın tadını çıkarabileceğim enerji yok içimde.

Neden sorunlar varken ve ben onları çözümlemeye çalışırken kendimi daha güçlü hissediyorum da, sıra çözümlerden sonra tadını çıkarmaya gelince bocalıyorum?’’

Aslında pek çok kişi başarılarının ardından ‘‘içinin boşalmışlığı’’ duygusunu yaşar. Özellikle sert mücadelelerden, ağır koşulların içinden çıkıldığı zaman boşluk ve gevşeme duygusu hisseder. Hatta öyle bir gevşer ki, kutlayacak mecali bile kalmaz. Fakat, bu tür bir gevşeme duygusu çok yoğun ve sert geçen saatlerin ve günlerin ardından iş tamamlandığında, sorun çözüldüğünde ortaya çıkar. Fakat, bu tip durumları yaşayan insanlar bunun farkına pek fazla varmazlar. Sadece yorgunluklarını dile getirir ve bir an önce dinlenmek istediklerini söylerler. çünkü hızlı yaşanmıştır.

Halbuki bu vaka da kişi hedeflerine ağır ağır ilerlemiş. Hem hedeflerinin, hem de bu yolda ilerleyen kendisinin farkına varacak zamana sahip olmuş. Tabii bu arada düşünen beyne sahip ve kendisi ile iletişimi kuvvetli. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları