Yasemin Boran: Lütfen çıldırmayın







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Duygularımızın karman çorman olduğu bir dönemdeyiz. Deprem olacak mı, olmayacak mı? Ölecek miyiz, yoksa enkaz altında mı kalacağız?

Ölüm korkusuyla yaşanmaz, arkadaşlar. Yarını düşünerek de yaşanmaz. Ama hepimiz ne olacağımızı bilememenin endişeleri içindeyiz. Bir de üstüne ekonomik deprem... Önümüz karanlık. Gittiğimiz yolu göremiyoruz. Ve endişelerimiz giderek büyüyor. ‘‘Acaba bastığım yer çöker mi, taşa çarpıp ayağımı kırar mıyım, yoksa bastığım yer çukur mu, içine düşer miyim?’’ ve bunlara benzer daha birçok sorular. Ama cevapları yok.

Herkes başka bir şey söylüyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bu kez kafamız da karışıyor. Yani hem duygularımız, hem zihnimiz karmakarışık.

Böylesi bir karışıklık içine girdin mi, çıkış olsa da göremezsin. Görebilmek için gözlerini dört açıp bakmaya çalıştıkça daha beter karanlığın içine gömülürsün ve karanlığın içinde çıldırırsın.

Peki ne yapmak lazım?

Madem ki, dışarıyı göremiyorsunuz o zaman içinize yönelin. Bedeninizin sesini dinleyin. Kendinizle iletişime geçmek için bundan iyi fırsat olamaz. Tabii bu iletişimi sağlayabilmek için önce zihninizi ve duygularınızı susturmanız gerekiyor.

Şimdi görmeye, işitmeye ve anlamaya çalışmak zamanı değil. Kendinizi dinleme zamanı. Nasıl olsa önünüzü göremiyorsunuz o zaman kendinizi görebilirsiniz. Birazcık gayretle kendinizi keşfe çıkabilirsiniz. Kendinize değer vermeyi öğrenebilirsiniz.

Dikkatinizi kendinize yöneltin. Bedeninizin verdiği mesajları anlamaya çalışın. Bunun için rahatlayın. Uzanın ve bedeninizle iletişim kurmayı deneyin. Biraz sonra duygularınız ve düşünceleriniz yeniden harekete geçecek. İçinizden gelen bu sese kulak verin.

Endişe etmeyin ve kendinizi serbest bırakın. Unutmayın ki, bedeniniz kendisini sağlıklı ve güçlü kılmayı sizden daha iyi biliyor. Sizin öğrendiğiniz bilgilerden daha fazlasına sahip. Ve hiçbir zaman ayağınızın çukura girip düşmenizi istemiyor. Ayağınız nereye basacağını biliyor. Ona izin verin. Değer verin ve saygı duyun. Kendinize inanın. Böylece duygularınızın ve zihninizin karmaşası içinde çıldırmazsınız. Lütfen çıldırmayın diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları