Yasemin Boran: Konferans notları







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Türkiye ve Dünya'nın geleceği başlıklı verdiğim konferansın notlarını yayınlayacağıma söz vermiştim ve şimdi bu sözümü tutuyorum.

Yaklaşık dört saat süren konferansın tam metnini yayınlamam elbette ki mümkün değil. Fakat, en önemli noktaları, Türkiye'nin bu geçiş dönemini kolaylaştıracak bilgileri aktaracağım.

Türkiye astrolojik açıdan 1997 itibariyle değişimler sürecine girmiş bulunuyor. Gizlenen olayların ortaya çıkmasını, özgür bir anlayışa sahip olunmasını işaret eden bu süreçle birlikte değişimlerin kaçınılmaz olduğunu anlamış bulunuyoruz. Ancak, bu değişim süreci ne yazık ki, kolay bir süreç değil. Çünkü değişimin meydana gelebilmesi için zorlayıcı etkilere ihtiyaç var. Bu da, zor tecrübeler demek anlamına geliyor.

Türkiye'nin astrolojik haritasını incelediğiniz zaman her türlü zor tecrübeyi aşabilecek bir potansiyele sahip olduğunu anlıyoruz. Bu da radikal değişiklikleri gerçekleştirecek anlamına gelen önemli bir işaret.

Geçiş yapan Pluton, Türkiye'nin gökyüzü tepe noktasını gerilimli bir açıyla tetiklemiş bulunuyor. Pluton, köklü değişimleri sembolize ediyor. Üstelik Mars, Pluton ile kavuşmuş bulunduğu için birlikte büyük bir enerjiyle zorluyorlar. Gökyüzü tepe noktası hükümeti, başkanları sembolize ediyor. Bu demektir ki, sahip olunan kaynakların halka sunulma zamanı gelmiştir.

T.C. hükümetinin hiçbir zaman olmadığı kadar yoğun bir çalışma temposu içine gireceğini, kanunların yeniden düzenleneceğini ve kendilerine odaklanmak yerine bütün enerjilerini, bilgi ve sahip olunan kaynakları halka aktaracaklarını söyliyebilirim.

Pluton'un sert etkisi halka sunulması gerekenlerin pek rahat ve kolay biçimde aktarılmayacağını işaret ediyor. Fakat, bu doğrultuda davranılmadığı takdirde Pluton'un yıkıcı etkisinin parçalayıcı olduğunu da belirtmeliyim. Yani her ne şekilde olursa olsun sonuç olarak bu etki, halkın menfaatlerinin öne çıkarılacağı bir dönemi işaret ediyor.

Bilgisayar, buluşlar ve teknolojiyi kullanmaya yönelik çalışmalar ekonomik krizin çıkış noktalarından birini oluşturuyor. Ayrıca turizme önem verilmesi ekonomik açıdan rahatlatıcı bir alan olarak görünüyor. Bütün bunlarla birlikte sahip olunan kaynakların, üretilen ürünlerin yurt dışına pazarlanmasında başarılı olunacağını işaret eden gökyüzünün bu işaretlerini doğru kullanacak olursak, Türkiye'nin farklı bir çıkış yapmasını sağlayabiliriz.

21 Haziran'da meydana gelen Güneş Tutulması ise, Türkiye için çok önemli. Gizli kapaklı, şimdiye kadar saklanmış ne varsa, bunların ortaya çıkıp büyük bir değişimin gerçekleşeceğine işaret ediyor. Yaklaşık altı aylık bir süreci kapsayan bu dönem hep birlikte değerlerimizi sorgulayabilir, değerlilik anlayışımızı değiştirmek durumunda kalabiliriz, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları