Yasemin Boran: Koçlar'ın dönemi






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Doğanın canlanmaya başladığı, başlangıçlar döneminin çocukları olan Koçlar, içine doğdukları mevsim gibi canlı, heyecanlı ve telaşlı tiplerdir. Ve tabii başlamayı çok severler. Her türlü işe fazla düşünmeden atılabilir, büyük bir hevesle başlayabilirler.

Öncü burçların ilki olan Koç, bir komutanın duygu ve anlayışına sahiptir. O hükmetmek ister. Fakat, uzaktan veya perde arkasından değil doğrudan doğruya işin içinde olur. Etrafında hizmetkarları veya askerleri, o da onların başındaki liderleridir.

Savaşçı ruhu onu masanın arkasında oturtmaz. Bizzat işin içine dalar ve büyük bir coşkuyla çalışır. Taa ki, aşamayacağı bir engelle karşılaşıncaya kadar.

Aslında aşılmayacak engel yoktur. Fakat, Koçlar'ın bir Oğlak veya Başak kadar sabrı yoktur. O bir engelle karşılaştığı zaman biraz uğraşır sonra ilgisini keser ve başka konulara büyük bir hızla yönelir. Mutlaka etrafında onu kendisine çekecek çok cazip konular vardır ve o da bunları çok kolay görür. Hemen kolları sıvar ve yapıp yapamayacağını fazla düşünmeden işe girişir.

Evet, bir Koç'un heyecanını kontrol etmeye ve sabırlı olmayı öğrenmeye ihtiyacı var. Şayet enerjisini kontrol altına almayı başarabilirse, büyük başarılar elde edebilir. Çünkü, yorulmadan uzun saatler çalışabilir. Yeter ki, sabırsızlık göstermesin.

Mars enerjisi Koçlar'ın aşk potansiyelini de yükseltir. Çekici, sıcak, iyimser ve cesur tavırlarıyla karşı cinsi etkilemesi kolaydır. Son derece yoğun ve güçlü duygularla aşık olur. İşler yolunda gitmediği zaman aşkından vazgeçmesi de fazla zor değildir. Çünkü az ilerde duran hayalindeki partnerini görmüştür bile.

Yazarın Tüm Yazıları