Yasemin Boran: Koçların aşkı






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bir Koç aşık olduğu zaman bütün hücreleriyle sever. Sevdiği için yapmayacağı şey yoktur. Aklından geçen, içinden yükselen ne varsa bunların hepsini ortaya koyar. Sizi aşkıyla öyle bir sarıp sarmalar, öyle bir şımartır ki, kendinizi tamamen kaybedebilirsiniz. Tabii bu sırada sizin hoşunuza gidip gitmeyeceğini fazla düşünmeden de davranabilir. Öyle yoğun ve zaptedilmez duygular içine girebilir ki, bunları kontrol etmesi gerektiğini bile düşünmez. Zaten denetlemeye çalışsa da kontrol etmesi mümkün değildir.

Böylesine şiddetli duygular hissettiği kişinin de kendisine istediği gibi davranmasını bekler. Beklentilerini söyleyebilir ya da söyleme ihtayacı bile duymaz. Çünkü, onun için olması gerekenler kendiliğinden meydana gelmelidir. Şayet beklentileriyle karşılaşmayacak olursa, bir süre uğraşır. İstediği şekle sokmaya çalışır. Sevdiğini olduğu gibi kabul etmek ve onun her halini sevmek yerine istediği gibi olsun ister ve tabii olmaz. Bunun sonucunda giderek arzusu ve heyecanı sönmeye başlar ve bir gün aşık olmadığını anlar. Üstelik bu durum hiç de uzun sürmez. Aşık olması da aşkının bitmesi de yıldırım hızıyla gerçekleşir. Birdenbire aşık olur, birdenbire vazgeçer ve başka birine aynı hızla aşık olur.

Onun bu tavrı dışardan maymun iştahlılık gibi görünse de aslında değildir. Ortaya koyduğu aşkın aldatıcı olması da değildir. Davranışları son derece içten, samimi ve doğaldır. Hissettiği gibi davranır. Ve hisleri yangın alevi gibidir. Fakat, tıpkı yangının sönmesi gibi Koç'un aşkı da sönebilir. Ona nasıl davranacağınızı bilirseniz, yangının ateşini sürekli besleyebilirsiniz. Üstelik bu hiç de zor değildir. Çünkü, Koçlar kendilerini gizlemez ve ne istediklerini saklamazlar. Onları anlamak ve aşklarının sürmesini sağlamak aslında çok kolaydır diyorum,

Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları