Yasemin Boran: Kendini denetlemek






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İnsanın kendisini denetim altına alabilmesi son derece zor bir iş. Zaten kendimizi denetlemeyi öğrenmeye başladığımız andan itibaren hayatımızı da kontrol altına almaya başlamışız demektir. Hayatını kontrol etmeyi başarabilen kişi ise, hayatını bir şekilde etkileyen çevresinde ne varsa, onları da kontrol etmeyi başarabiliyor demektir.

İnsanın kendisinden başlayan bu denetim mekanizması giderek dalga dalga bütün çevresine genişleyerek yayılır. İşte bu denetimin ilk halkası olan kişinin kendi üzerinde uygulayacağı basit denetim uygulamaları yapabilirsiniz.

Kendi üzerinizde kuracağınız denetimle ilgili çeşitli yöntemler anlatılıyor. Ancak, bunları tekrarlayabilmek için kuvvetli bir isteğe sahip olmak gerekiyor.

Kendi kendinize şöyle sorun; Kendimi kontrol altına almak istiyor muyum? Kendimi yeterince denetlemeyi başardığım zaman çevremi de denetleyebilmem mümkün olacak. Ben böyle bir şey istiyor muyum?

Bu soruların cevabı içinizden yükselen kuvvetli bir ‘‘evet’’ ise istek gücünüzü harekete geçirdiniz, demektir. Her şeyin başlangıç noktasında ‘‘istek’’ var. Öncelikle kuvvetli bir isteğe sahip olmak gerekli. Böyle bir isteğiniz varsa, o zaman başarı şansınız çok daha yüksek olacaktır. Çünkü, sahip olduğunuz istekler, sizin düzenli ve sistemli bir şekilde verilen metodları uygulayabilmenize, yapmak istediklerinizi yapabilmenize yardımcı olacak ki, bunun sonucunda dikkatinizle birlikte iradeniz de gelişecek diyorum,

Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları