Yarın Anıtkabir’deyiz

ANKARA Kulübü Derneği, bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1932 tarihinde verdiği direktifle, O’nu 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişlerinde karşılayan Ankaralılar ve Seymenler tarafından kurulmuştur.

Haberin Devamı

77 yıllık köklü tarihiyle Ankara’nın ve hatta ülkemizin ilk derneklerinden biri olan Ankara Kulübü Derneği, Ankara’nın kültürü, tarihi, gelenekleri ve kent kimliği ile Seymenlik geleneğine ilişkin değerlerin araştırılması, yaşatılması, aslına uygun olarak korunması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara Kulübü ayrıca, Türkiye’nin Kalbi olan Başkent Ankara’mızın maddi ve manevi her türlü kültürel mirasını koruyup geliştirmeyi bir görev bildiği gibi, Ankara’nın ve Ankaralıların güncel sorunlarının da yakın takipçisi olma gibi büyük ve önemli bir sorumluluğunu taşımaktadır.
5 Ekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini kabul edişinin yıldönümüdür.
ETKİNLİKLER
Yıldönümü nedeniyle yarın saat 10.00’da Atatürk’ün direktifi ile kurulan Ankara Kulübü Derneği’nin Yönetim Kurulu, Seymenleri, üyeleri ve Ankara’mızın diğer Dernek ve Vakıf temsilcileriyle en Yüce Hemşehrimiz Büyük Atatürk’ün huzurunda Anıtkabir’de olacağız.
Büyük Önder Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini kabul edişinin 87’nci yıldönümü olan 5 Ekim akşamı Saat 20.00’de ise Ankara Kulübü Derneği tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nde Genel Müzik Direktörlüğü yapmış olan Mustafa Erdoğan’a bestelettirilmiş olan ‘Ankara 1923’ adlı Senfonik Şiir Konseri yapılacaktır. Ankara 1923, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna kadar yaşanan olağanüstü zor koşullar ile Atatürk ve silah arkadaşlarının umutsuzluğu umuda çevirişini anlatmaktadır.
‘Ankara 1923’ adlı eser; 27 Aralık 1919 tarihinde Atatürk’ü Ankara Dikmen’de karşılayarak bu savaşa katılan ve Anadolu’nun yurt edinilmesinde önemli etmenlerden biri olan Seymenler ve Ankara Kulübü Derneği tarafından, o günlerin anısına Türk halkına armağan olarak bestelettirilmiştir.
Halka açık olan her iki etkinliğe tüm Ankaralıları bekliyoruz.
Dr. Metin ÖZASLAN-Ankara Kulübü Derneği Başkanı

Haberin Devamı

KEY ödemelerinin akıbeti bilinmiyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e soruyor:
KEY’leri (Konut Edindirme Yardımı) tasfiye ediyoruz diye propaganda yapan Hükümet’in bu söyleminin de inandırıcılığı kalmamıştır.
İşsizlik ve özelleştirme fonuna el uzatan, adli emanet paralarını ve yolluk tazminatlarını yasanın açık hükmüne rağmen kayıt dışı bir şekilde kullanmak suretiyle yeni KEY’leri yaratan; emekçinin ve dargelirlinin tasarrufuna el uzatan Hükümet; bir taraftan da övünç vesilesi yaptığı KEY ödemelerini 16-17 aydan bu yana durdurmuştur. Hükümet diğer taraftan da gecikmenin sorumluluğunu, kendi talimatı altında görev yapan Kurum’lara yüklemeye çalışmaktadır. Ramazan Bayramı öncesinde 5 milyon 800 bin kişiye ödeneceği açıklanan ödemelerin akıbeti hakkında kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmemiştir.
Belirsizlik devam etmektedir.
Buna göre... Ramazan Bayramı öncesi ödeneceği açıklanan KEY ödemeleri neden ödenmemiştir? Yapılması gereken KEY ödemeleri tutarı nedir?
Nasıl bir  ödeme takvimi içinde tasfiye edilecektir?

Haberin Devamı

Bu asfalt başka asfalt

BEN Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde oturuyorum. Büyükşehir Belediyesi temmuzda, şu filmlere taş çıkaracak Balgat Ziraat Bankası soygununun yapıldığı kanalı bulunduğu yerden 50 metre yukarıya çekti. Aslında çekiş nedeni; 10-12 yıldır yeşil alan dediği yerden geçen bu kanalizasyonu yukarıya alarak, yeşil alan denilen yeri imara açtı. Sonra ne oldu, bu kanal yukarıda bulunan Aktif Metropolitan Otel’in arkasından devam edip yukarıya bağlandı. Bağlantı yapılır yapılmaz otelin arkasına asfalt atıldı. Neden oraya atıldı da caddenin (mahrumiyet bölgesinin) kalan kısmına asfalt atılmadı?
3 aydır asfalt atılmasını bekliyoruz. Yarın bir gün yağmurlar başlayacak çamur içinde gezmeye başlayacağız. Bizler vergilerini düzenli ödeyen vatandaşlarız. Bizim de evlerimizin önüne asfalt atılması için otel sahibi mi olmamız gerekiyor.
? H.N.

Yazarın Tüm Yazıları