Yarım derbi

POZİSYONLAR var, heyecan var, mücadele var. Tamam da bunların hepsi ilk yarıya sıkışınca olmuyor.

Haberin Devamı

İlk yarıdaki derbi havası ikinci yarının ortasından sonra kaybetmeme düşüncesine dönünce, orta sahaya sıkışmış ve zorlama  ataklara dönmüş bir maç oldu. Haliyle de iki taraf da birbirinin hata yapmasını bekledi. G.Saray, derbi  maça etkili ve iyi başlarken bu oyunun golle sonuçlanacağını bekleyenler çoktu. İlk yarının 20 dakikalık bölümünde etkili olan G.Saray’da bunun sebebi Melo-Selçuk-Engin üçlüsünün rakip orta sahaya kalitesel ve oyuna hakimiyet açısından üstünlük kurmasıydı. Ama bu iyi başlangıç, ilk yarının ortalarından itibaren Beşiktaş’ın daha etkili ve ciddi pozisyonlara girmesini engellemedi.
Beşiktaş’ın etkili ve iyi gözüktüğü bölümde bu sefer Quaresma-Simao-Almeida üçlüsünün kazanılan topları çok çabuk ve öne doğru etkili kullanmasının rolü büyüktü. Yani ilk yarının özeti için “G.Saray başladı, Beşiktaş bitirdi” demek yanlış olmaz.
Galatasaray iyi oynadığı bölümlerde;
Orta sahada birbirine yakın oynadı ve tek paslarla rakibin baskı yapmasına izin vermedi.
Özellikle Kazım ile zaman zaman Engin ile kenarları daha fazla kullandı ve etkili oldu.
Galatasaray kötü oynadığı bölümlerde;
Defanstan çıkışlarda riskli paslar yaparak rakibi baskıya davet etti.
Kaptırılan toplarda Beşiktaş’ın çabuk çıkışlarına ayak uyduramadı ve pozisyon verdi.
G.Saray için deplasmanda Beşiktaş karşısında alınan beraberlik dönem itibari ile iyi sonuç. Mağlubiyet sonrası oluşacak güven kaybının önüne geçilmiş oldu.

MELODRAM...

Haberin Devamı

Sezon başında oynadığı oyun için söylenecek tek kelime yok. Fakat birkaç  haftadır kendi özgüvenindeki tavan yapan durumun takıma zarar vermeye  başlamış olması dikkat çekici. Kaptırdığı toplar bir yana, bu toplardan sonraki hali ile daha kötü gözüktü. Kendine verdiği zarardan takıma doğru dönüş başlamıştı ki, Fatih Hoca en doğrusunu yaparak oyundan alıp aslında Melo’yu kurtardı.

HOŞGELDİN MUSLERA...

İlk haftalardaki performansı korkutucu derecede kötüydü. Ama haftalar geçtikçe kalitesini göstermeye başaldı ve Beşiktaş karşısında şimdiye kadarki en iyi performansını ortaya koydu. Hem cepheden, hem de yan toplardaki başarısı ile G.Saray’ın en iyisiydi.

Yazarın Tüm Yazıları