Yaratıcılık tetiklenecek

Mars, burç değiştirdi ve Balık burcunda dolaşmaya başladı. Maddenin ötesini sembolize eden Balık burcunun sembolize ettiği özellikler bugünden itibaren açığa çıkmaya başlıyor.

Derinlerde gömülü kalmış veya saklanmış olanların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda yaratıcılığı da tetikleyecek. Özellikle sanatsal faaliyetlerin açığa çıkacağı, cerrahi operasyonlar, spor ve bilinçaltının etkilerini araştıran çalışmaların hız kazanacağı bir dönem.

Acıları yaratıcılığa dönüştürün

İnsan durup dururken hastalanmıyor. Fakat, kişinin hasta olması için değişen hava koşullarının çok şiddetli bir biçimde çarpması gerekmiyor. Veya mutsuzluk ve kederler içinde bulunması için öyle çok şiddetli talihsizliklerle karşılaşması da şart değil.

Ben öylelerini biliyorum ki, üstünden kamyon geçse, hacı yatmaz gibi doğrulup hayatında hiçbir değişiklik yapmadan sürdürmeyi başaranlar veya yaşantısını tamamen değiştirip sıfırdan başlayanların mutsuzluk içinde kıvranmadığı gibi can acısıyla ah vah etmeden sapasağlam dolaşıyorlar.

Ve öylelerini de biliyorum ki, kendilerini evlerine kapatıp nefes almaktan bile korkuyorlar. Burnunu birazcık dışarı uzatsa, nezle, grip yataklara düşüp günlerce kalkamıyorlar. Ortada aşık olacak kimse yokken aşk acısıyla kıvranıyorlar.

Buna karşılık büyük aşk yaşadığını itiraf etmekten çekinmeyip sonra da bir sebepten sevdiğinden ayrı düştükten sonra bırakın aşk acısı çekmeyi aklının ucundan bile geçirmeyenler var.

Genellikle birinci örnekte olduğu gibi hastalanmadan, kederlenmeden, acı ve ızdırap duymadan yaşamak çok daha iyiymiş gibi gelir, insana. Ama böylesine duyarsızlık ve hissetmeden yani etrafını ve kendini algılamadan yaşamanın neresi iyi?

Şimdi diyeceksiniz ki, acı içinde kıvranmak, ızdırap çekmek, yaşamak mı?

Doğrusu kendi adıma vurdum duymaz, algılaması zayıf, duyarlılığı hiç olmayan, baharın farkına varmayan, ne rüzgarın, ne polenlerin ne de dünyanın etkilemediği biri olacağıma dünyanın her bir zerresinin nüfuz ettiği, hassasiyetin yarattığı acılarla yaşamayı tercih ederim.

Etkilenen biri ancak etki meydana getirebilir.

Düşünün bir, ünü yaşadığı ülkenin sınırlarını aşmış sanatçıları düşünün. Onların hayatını okuduğunuz zaman bir çoğunun yaşadıkları sürece acı ve ızdırap dolu bir hayat sürdüklerini anlarsınız. Ve duyarlılıklarının boyutlarını kavrarsınız.

Ve yaşadıkları acının yaratıcı enerjiye dönüşüp şaheserlerini nasıl yarattıklarının bilincine varırsınız. Etkilendikleri dünyaya gösterdikleri tepki yaratıcılıklarını açığa çıkarır ve yarattıkları eserlerle etki meydana getirirler. Bu arada elbette yaşadıkları ızdırabın içine gömülüp hayatlarına son verenler var ve onlar sahip oldukları yaratıcı enerjiyi ortaya koyamadıkları için kaybolup gidiyorlar. Halbuki üzüntüye kendilerini kaptırmayıp yaratıcılığa dönüştürebilseler, yok olmak yerine kendilerini de yaratacaklar.
Yazarın Tüm Yazıları