HABER

YKS’ye geç kalanlar okullara alınmadı! Diyarbakır'da isimleri karıştırılan okullarda polis önlem aldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibarıyla başlarken, bazı adaylar sınava son anda yetişti, bazıları ise sınava alınmadı. Birçok ilde sınava geç kalan öğrencilerin yardımına polis koştu.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün yapılıyor. Saatler 10.00’u gösterdiğinde sınavların yapıldığı okulların kapıları kapatıldı. Bazı üniversite adayları sınava saniyeler kala, koşarak yetişti. Osmaniye merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki liseler kampüsü içerisinde bulunan Osmaniye Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan bazı öğrencilerin son anda sınav merkezlerine koşarak gelmeleri kameralara yansıdı. Bir öğrenci ise son anda sınav salonuna alındı. Yanlış okula gelen bir başka öğrenci ise gireceği okula koşarak giderek yetişmeye çalıştı.

İSİMLERİ KARIŞTIRILAN OKULLARIN ÖNÜNDE ÖNLEM ALAN POLİS, 21 ADAYI SINAVA YETİŞTİRDİ

Diyarbakır’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumunda birbirlerine 2 kilometre mesafede olan ve önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan 2 okulun önünde görevlendirilen motosikletli Yunus timleri, okulları karıştıran 21 öğrenciyi sınava yetiştirdi.

Diyarbakır’da 122 okulda öğrenciler YKS'ye girdi. YKS için, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki motosikletli Yunus timleri, okul önlerinde görev aldı. Önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan ve birçok öğrencinin bu nedenle geç kaldığı, Yenişehir ilçesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerindeki Yeni Diyarbakır Lisesi ile 2 kilometre mesafede Şehitlik semtindeki Diyarbakır Lisesi önünde 6 ekip görevlendirildi. Okulların önüne gelip sınav yerini karıştırdıkları belirlenen 21 aday, motosiklete bindirilerek, sınava girecekleri okula götürüldü.

‘YETİŞTİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM’

Öğrencilerden Ayjin Sıla Eren, okulun ismini karıştırdığını söyledi. Eren, “Bakmadan geldim hata yaptım. Yetiştim çok teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerden Mahmut Çeri ise, teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Okulların isimlerini karıştırdım. Sağ olsunlar beni yetiştirdiler. Allah tekerinize taş değdirmesin. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

SINAVA 6 DAKİKA GEÇ KALDI 

Yalova’da ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan öğrenci kapıda ne kadar yalvarsa da içeri alınmadı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen YKS’nin yapıldığı okullarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Öğrenciler okullara girdikten sonra önce polisler tarafından aranarak salonlara alındı. Saat 10.00 itibarıyla okullarda kapılar kapandı.

Abdulhamit Han Ortaokulu’ndaki sınava 6 dakika geç gelen bir öğrenci demir kapıdaki görevliyle içeriye girebilmek için konuştu. Genç öğrenci ne kadar yalvarsa da okula alınmadı.

OKULUN ÖNÜNDE OLDUĞU HALDE SINAVA GEÇ KALDI

Sınav yeri, İstanbul'da Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu olan bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, sınava geç kaldı. Sınav salonuna alınmayan aday okulunun önünden ayrıldı. Adayın okulun önünde olduğu halde sınava geç kaldığını duyan belediye çalışanı "Çok üzülüyorum hepinize" diyerek karşılık verdiği görüldü.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler