HABER

Yakın arkadaşları tarafından öldürülmüştü Babanın acısı dinmiyor

Kocaeli’de yakın arkadaşlarını silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar olay günü alkollü olduklarını söylerken maktulün babası ise "Oğlumu hastaneye yetiştiremedim, kollarımda öldü. Sanıkların en ağır cezayı almasını istiyorum. Sanıklar gerekli cezayı almazsa, sanık kürsüsünde karşınızda ben olurum. Mehmet daha önce yanımda çalışıyordu, okul harçlığını ben veriyordum, onu da seviyordum. Ama olay günü diğer sanıkla bize ateş etti. Kendimi yere atmasam beni de öldüreceklerdi" dedi.

Olay, 6 Kasım 2023 tarihinde İzmit ilçesi Bekirdere Mahallesi Turan Güneş Caddesi üzerinde meydana geldi. Olay gecesi Ufuk Koca, arkadaşları Mehmet K. ve Tunahan Ş. tarafından silahla vuruldu. Şüpheliler olay yerinden kaçarken 3 çocuk babası 28 yaşındaki Ufuk Koca ise hayatını kaybetti. Polis ekipleri yaptığı çalışma neticesinde kaçan 2 şüpheliyi yakaladı. İfadeleri alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Sanıklar hakkında Ufuk Koca'yı kasten öldürmek, maktulün yeğeni Y. Koca'yı öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından dava açıldı. Olayla ilgili duruşma Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Duruşmaya Tutuklu sanık Tunahan Ş., Mehmet K., müşteki Y. Koca, maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı.

"ARKADAŞIMI KORUMAK AMACIYLA HEDEF GÖZETMEKSİZİN, NİŞAN ALMADAN 2-3 EL ATEŞ ETTİM"

Olay gününü anlatan Tunahan Ş., "Olay akşamı nişanlımı ailemle tanıştırmaya götürdüm. Beraber yemek yedikten sonra nişanlımı evine götürmek için yola çıktık. Yolda arkadaşım Mehmet ile karşılaştık. Nişanlımı eve bıraktıktan sonra Mehmet'in yanına döndüm. Mehmet çok fazla alkollüydü, beraber alkol içtik. Bir süre sonra Ufuk gelerek Mehmet'i ensesinden tutup küfür etti, ara sokağa götürdü. Ben uzakta olduğum için ne konuştuklarını duymadım. Ufuk, Mehmet'e saldırmaya, kafa atmaya başladı. Elindeki bıçakla Mehmet'in göğsüne vurdu, Mehmet yere düştü. Arkadaşımı korumak amacıyla hedef gözetmeksizin, nişan almadan 2-3 el ateş ettim" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler