EKONOMİ

Sıfır Atık 5 yaşında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 5 yıl önce başlatılan Sıfır Atık'ta bugün 3. zirve gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircililk ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum zirve öncesi yaptığı konuşmada, "Türkiye Yüzyılı aynı zamanda sıfır atığın yüzyılı olacak. Sıfır atık 105 ülkenin katılımıyla dünya markası oldu." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi, 5 yıllık süreçte ekonomik olarak 62.2 milyar TL kazanç sağladı. Sıfır Atık Projesi'nin, 20 yılda ekonomiye 100 milyar TL katkı sunarak, 20 bin kişiye de yeni istihdam alanları açması hedefleniyor.

Proje kapsamında bugün Haliç Kongre Merkezi'nde 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni düzenlenecek. Zirve, Emine Erdoğan'ın katılımıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ev sahipliğinde yapılacak.

Konuyla ilgili konuşan Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Proje bugün yerelden tüm dünyaya yayılmış durumda. Bugün 150 bin kamu kurum ve kuruluşunda uygulanıyor. Atıklarının yüzde 27'sini dönüştüren bir ülkeyiz. Son 10 dakikada dünyada 5 bin 900 ton plastik atık oluştu. Dünyada son 10 dakikada 25 bin ton gıda çöpe atıldı. Sıfır atık 105 ülkenin katılımıyla dünya markası oldu.

Kurum "Emine Hanım'a da çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyonu kendisi de sahiplenerek her projede yanımızda oluyorlar, olmayı sürdürüyorlar. Sıfır atık maviyle kıyılarımızı, denizlerimizi göllerimizi koruyoruz. 81 ilimizde Millet Bahçeli projelerini yapıyoruz. 174 milyon m2 ye ulaştık. Atıklarımızı ayrıştırıyoruz, yağmur sularını kullanıyoruz. Orta dünyamızı, ülkemizi korumak adına önemli adımlar atıyoruz" ifadesini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler