HABER

Saniyeler kala sınavı kaçırdı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde, Lefkoşa’da ve Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de toplam 245 sınav merkezinde düzenleniyor. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde başladı. Kapıların kapanmasına dakikalar kala okul bahçesindeki veliler dışarı çıkarıldı, öğrenciler ise hızlıca kapıdan içeri girme telaşı yaşadı. O anlarda kapı girişlerinde yoğunluk oluştu. Saatlerin 10’u göstermesiyle de sınav merkezlerinde kapılar kapandı. Bu dakikadan itibaren gelen adaylar artık binalara alınmayacak. Kapılar sınavın sona vermesinden 45 dakika öncesine yani 12.15’e kadar açılmayacak. Adayların geleceklerini belirleyecek sorularla yüzleşmesine sadece 15 dakika var. Saat 10.15 itibarıyla 3 milyonun üstünde aday, sınav salonlarında ter dökmeye başlayacak.

İstanbul Üniversitesi’nde sınava girecek adaylardan Yasin Yücel Kutunsel kapıların kapanmasına saniyeler kala sınav merkezine geldi. Ancak geldiğinde kimliği yanında değildi. Bir yıllık emeğim heba oldu diyen Yasin şunları söyledi: Çapa’da oturuyorum aslında evim çok yakın. Tramvay arızalandığı için sınava ucu ucuna yetiştim ama kapıya geldiğimde hayatımın şokunu yaşadım. Kimliğim yanımda değildi o nedenle içeri almadılar. Burada herkes yardımcı oldu ama bu yardımlar sınava girmem için yeterli olmadı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler