HABER

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 25 kişi yaralandı. Mahsur kalan 1 çalışan kurtarıldı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, fabrika patlamasında yaralılardan 2'sinin entübe edildiğini duyurdu. Vali Karadeniz, "Toplam 25 yaralı tespit edildi. Yaralılardan iki tanesi entübe durumda. Fabrika yetkilileri içeride başka kimsenin kalmadığını belirtti ancak kontroller devam ediyor. Patlamanın değirmen bölümünde olduğuna yönelik kanaat var." dedi.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. 

İhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 25 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

MAHSUR KALAN İŞÇİYİ İTFAİYE ÇIKARDI

Bu arada patlamanın meydana geldiği silo alanında mahsur kalan bir işçi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Dumandan etkilenen işçiye ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü. 

2 KİŞİ ENTÜBE EDİLDİ

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Patlamada yaralı sayısının 25 olduğunu belirten Vali Karadeniz, "12’si hastanelere sevk edildi, 9 yaralı kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumda. 57 işçi, 2 mutfak görevlisi; 59 vardiya görevlisi var. Bunların yalnızca bir kısmı patlama bölgesinde olduğu söylendi. Patlama ilk tespitlere göre değirmen bölümünde yaşandı. Ancak bu konuda yangın tamamen söndürüldükten sonra itfaiye ve emniyetin yapacağı araştırmalarla yangının nedeni belirlenecek" dedi.  

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Sakarya'daki patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldığını söyledi. Tunç, mesajında şunları paylaştı:

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.

Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.

BAKAN GÖKTAŞ: PSİKOSOSYAL EKİPLERİ GÖREVLENDİRDİK

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, patlamada yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlar için psikososyal deste ekiplerinin görevlendirildiğini açıkladı. Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sakarya Hendek’te bir fabrikada gerçekleşen patlama sonucunda yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlarımız için Psikososyal Destek Ekiplerimizi ivedilikle görevlendirdik.

Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler