HABER

Narin Güran soruşturmasında ilk itiraf

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan Narin Güran (8), soruşturmasında ilk itiraf geldi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova köyde gözaltına alınan 24 kişinin ifadesini aktardı.

Narin’in cenazesinin bulunmasının ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İTİRAF GELDİ

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova soruşturma ile ilgili şu bilgileri aktardı:

Bundan sonraki aşamayı belirleyecek ifadeye ulaşıldı. 24. kişi çok önemli ifade verdi. Narin’in amcasının cesedi arabada taşıdığı ve para vererek cesedin ortadan kaldırılmasını istediği belirtildi.
Muhtarın arabada bir şey var yok etmem gerekiyor yardım eder misin dediği öğrenildi. Para vermesi karşılığında kabul ettiği belirtildi. Cesedinin battaniyeye sarıldığı ifadede belirtiliyor. Kaybolduğu gün çuval içinde dere kenarına bıraktığını söylüyor.

Amcanın şu ana kadar ben öldürmedim dediği belirtiliyor. Gözaltına alınan 24. kişinin çuvala sığıyordu, bacak konusunda bilgim yok dediği de belirtildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler