HABER

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrasında konuşulan kulis bilgileri

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili son dakika kulis bilgilerini ve İnce'nin kararına dair konuşulanları canlı yayında aktardı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova İnce'nin istifasının ardından son kulis bilgilerini canlı yayında aktardı.

İşte Canova'nın aktardığı bilgiler:

Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı cephesinden önemli isimlerle konuştum. Bu çekilme kararının cumhurbaşkanlığı seçimine etkisin ne olur? Hem de bu kararın arkasındaki siyasi nedenler ne diye nabız tuttum.

Konuştuğum bir MHP'li parti kurultayı diyor ki, 'Böyle bir çekilme biçimi Millet İttifakı'na zarar verir. Çünkü başından itibaren üzerine gidildi baskı yapıldı, bu seçmen tarafından hoş karşılanmaz' ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı'na bu anlamda bir zararı olmayacağını ifade etmekle birlikte 'Bu çekilme kararının Kılıçdaroğlu'na da fayda getirmeyeceğini' söyledi. 'Ve bu şekilde el çektirilmesine tepki olur, ona oy vermeyi düşünen seçmen ya bu saatten sonra sandığa gitmez ya da çok az bir kısmı Sinan Oğan'a kayabilir gibi' bir yorumda da bulundu.

AK Parti cephesi peki ne düşünüyor bu konuda? Üst düzey AK Partili isim, 'İnce'nin bu şekilde çekişmiş olması ona gönül veren seçmende bir tepkiye neden olur. Yani aday olduğundan beri İnce'nin kendisine yönelik korkunç bir kampanya yürütüldü' dedi. Bunun Kılıçdaroğlu'nun çevresinde hizalananlarla ifade edilebileceğini söyledi. AK Partili isim, 'Yöntem olarak korkutucu bir görüntüdür. Siyaseti dizayn etmek için, daha önce yapılmış operasyonlardan kurtulduğumuzu düşünüyorduk ki İnce üzerine böyle bir baskı oluşturuldu. Bunun da FETÖ tarafından arka taraftan sufle verilerek yapıldı' ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP kaynakları, Muharrem İnce'ye aday olmasına yönelik bu koşullarda yeni bir değerlendirme yapacağını ama bunun Kılıçdaroğlu'na yaramayacağını ifade ediyor.

CHP'Lİ İSİM: DEMOKRASİ ADINA BİR KAYIP

CHP peki bu tepkilere ne dedi? CHP kurmayı, "Bu tür davranışları çirkin buluyoruz. Muharrem İnce ile ortaya atılan iftiraları genel olarak kabul etmiyoruz. Siyaset zemininde yapılır. Belden aşağı olayları tazvip etmeyiz. Bunları provokasyon olarak görüyoruz. Bizim böyle siyasi tavrımız olmaz suçlamaları reddediyoruz. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz" dedi. İnce'nin çekilme kararı için de konuşan CHP'li isim, "Demokrasi adına bir kayıp, İnce ciddi bir haksızlığa uğradı" mesajını verdi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler