HABER

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından 'Tahıl Koridoru' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna limanlarında bekleyen Türk gemilerine ilişkin, "Ticari gemilerimizin emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor" açıklamasını yaptı.

 MSB'den gelen açıklama şöyle:

1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 193 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 15’i FETÖ mensubu olmak üzere 20’si teröristtir.

Silahlı Kuvvetlerimize ait 4 uçak ve 40 helikopter ile farklı bölgelerdeki orman yangını söndürme çalışmalarına katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 685 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir.

UKRAYNA LİMANLARINDA BEKLEYEN TÜRK GEMİLERİ

Emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler