MHP'li Yönter CNN TÜRK'te: Gazze'de soykırım yaşanıyor - Son Dakika Haberleri
HABER

MHP'li Yönter CNN TÜRK'te: Gazze'de soykırım yaşanıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Bu sadece bir savaş suçu değil, bu bir insanlık suçu. Yargılanacaklar, adalet bu dünyada tecelli edecek" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN TÜRK canlı yayınında Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı.

İzzet Ulvi Yönter'in açıklamalarından satır başları:

Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Bu sadece bir savaş suçu değil, bu bir insanlık suçu. Yargılanacaklar, adalet bu dünyada tecelli edecek. İki halk arasında bir savaş yok. Yıllar yılı sürekli olarak coğrafyası küçülen bir Filistin karşımızda. Sayın Genel Başkanımız dedi ki Kudüs'ün Gazze'nin Batı Şeria'nın güvenliği Ankara'nın güvenliğidir. Bugün Gazze'de dökülen kanlara sessiz kalırsak tribünden izlersek, bir 5-10-50 yıl sonra aynı muameleye Türk çocukları da maruz kalabilir. İsrail'in bir projesi var Büyük İsrail Projesi... Biz mazlumların masumların hakkını nasıl savunmayalım. Gerekli caydırıcı vasfımızı neden kullanmayalım.

"FİDAN İSRAİL ZULMÜNÜ MUHATABININ YÜZÜNE HAYKIRDI"

Cumhurbaşkanımızın ahlaklı politikaları neticesinde kalıcı çözümün yolları aranıyor. Ateşkes için dünyaya sürekli çağrıda bulunuyoruz. BMGK dünyanın huzurunda en büyük tehdit. Bu kervan böyle gitmez. İsrail lobisi, Yahudi lobisi ABD yönetimini adeta Filistin halkına yönelik her türlü anlamda seferber etmiş durumda. ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geldi, vali yardımcısı karşıladı, apronda ışıklar yandı mı, yanmadı. Türkiye Cumhuriyeti budur işte. Sayın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İsrail zulmünü muhatabının yüzüne haykırdı. Ne dedi? 'Bir an evvel barışın olmasını istiyoruz.'

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler