HABER

Malatya'da depremde ağır hasar gören bina çöktü

Malatya'da depremde ağır hasar alan altı katlı Menekşe apartmanı çöktü. Ekipler, çöken binanın enkazında arama-kurtarma çalışması başlattı. Malatya Valisi Hulusi Şahin, çöken binada kimsenin olmadığına dair bilgilerin olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasar gören illerden olan Malatya'da Mustafapaşa Mahallesi'ndeki ağır hasarlı olarak tespit edilen 6 katlı apartman bir anda çöktü. Binanın çöktüğünü gören vatandaşlar durumu 112 ekiplerine bildirdi. İhbarla gelen görevliler bölgede güvenlik önlemi alırken, enkaz altında arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD'dan gelen açıklamada ise, 'Malatya ilimizde ağır hasarlı 6 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisi alınmış olup ekiplerimiz hızla bölgeye sevk edilmiştir. Enkazda tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Enkazda kalan olup olmadığı kontrol ediliyor.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Hulusi Şahin, içinde kimsenin olmadığına dair bilgilerin olduğunu söyledi. Şahin, tedbiren arama çalışmalarının devam ettirildiğini belirtti.

DHA Muhabiri Taha Ayhan olay bölgesinden şu bilgileri aktardı:

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeyiz. 6 katlı apartman çöktü. Şu anda askeri personeller dinleme yapıyor, itfaiye ekipleri de bölgede. Şeritler çekildi. Birçok bina yıkılmıştı bu bölgede. 50 yıllık bina olduğu düşünülüyor. Çatırtı sesi sonra bina çöküyor. Ekipler 1 kişinin binaya girip eşyalarını almak istediğini öne sürüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler