HABER

İzmir’de kuvvetli sağanak! İstinat duvarı çöktü, yollar suyla doldu

İZMİR'de sağanak etkili oldu, bazı cadde ve sokaklar su ile doldu; yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Seferihisar'da bir inşaatın istinat duvar aşırı yağıştan dolayı çöktü.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün 'kuvvetli yağış' uyarısı sonrası kentte, gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağmur nedeniyle trafikteki sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri ise yağışın ardından teyakkuza geçti. Yağmurun öğleden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. 

İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 02.00 sıralarında başlayan ve şiddetini artırarak yağan sağanak ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Çolak İbrahim Bey Mahallesi 95 Sokak'taki bir inşaatın istinat duvarı su baskını nedeniyle çöktü. İstinat duvarı çöken binada ikamet edenler, ekipler tarafından güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. 

Çolak İbrahim Bey Mahalle Muhtarı Özkan Özdemir, "Yağış gece etkili oldu. Yaptığımız ilk incelemelerde istinat duvarının gece saat 02.00 sularında çöktüğünü düşünüyoruz. Yan binaları şimdilik boşaltmak durumunda kaldık. Yetkililerle istişare içinde çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler