HABER

İstanbul’da sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporunu güncelledi. Buna göre yurdun geniş bölümünde sağanak bekleniyor. 19 il için sarı kodlu alarm verilirken yapılan açıklamada sel, ani su baskını, yıldırım ve dolu yağışına dikkat çekildi. Meteoroloji'nin İstanbul için verdiği sarı kodlu alarm son bulurken AKOM'dan yapılan açıklamada, gün boyu aralıklarla bölgesel olarak görülmesi beklenen yağışların saat 22.00'den itibaren il geneline yayılarak etkisini artıracağı belirtildi. Megakentte etkili olan sağanakla bazı noktalarda su baskını yaşandı. Bayrampaşa Maltepe köprü altı, su basması nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatılırken yol kenarlarında biriken sular da araçların ilerlemesine engel oldu. Zeytinburnu'nda yağış nedeniyle oluşan su birikintisinde bir araç mahsur kaldı.

Bazı illerimizde Ağustos ayının son günlerinde adeta 'sonbahar' sağanağı yaşandı. Günler boyunca süren yağışlı hava İstanbul'da bir süre daha etkili olacak... Meteoroloji'nin son hava tahmin raporuna göre İstanbul'a bugün için alarm verildi. Yapılan uyarıya göre; İstanbul'da sağanak bekleniyor. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara dikkat çekildi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise hava durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Bazı yerlerde su baskınları meydana geldi. Ardahan-Kars yolunda yol kapandı. Bazı bölgelerde konvektif hareketler mevcut. Bunları 'göreceğiz' diye söylüyorduk zaten. Bu tür yağışlara alışık olacağız. İstanbul'da yerel yağışlar var. Kuzey ilçelerde etkili oldu. Parça parça yağışlar. İstanbul'da sel yapacak yağışı görmüyorum. Yarın da devam edecek. Salı'dan itibaren Doğu'ya çekiliyor. 30'un üzerinde sıcaklık artık gelmeyecek. Doğu Akdeniz'de de bugün yağış var.

ARTIK YAĞIŞLAR ARTMAYACAK

Kuvvetli yağışlar büyükşehirlerde su baskını yapabilecek nitelikte olabilir. Ankara'da akşam saatlerinde kuvvetli yağış görülebilir. İzmir'e öğleden sonra damla düşecek. Yerel olarak devam edecek bu yağışlar. Deniz üzerinde kümelenmiş bulutlar var. Bundan sonra Çarşamba'dan sonra sıcaklıklar artmayacak, bu şekilde gidecek ve yağışlar azalacak.

KARADENİZ'DE RİSK VAR MI?

Bu hafta risk yok. Kuvvetli yağış var ama şiddetli veya çok şiddetli yağış görülmüyor; tehlike yok. Marmara'da da yarın öğleden sonra İstanbul'un Anadolu yakasında kuvvetli yağış bekleniyor.

TATİL İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Tatilciler için de en güzel fırsat bu dönem. Antalya Marmaris Bodrum'da şahane bu bölgeler. Bu bölgelerde 30 derecelere kadar düştü sıcaklık. Güneşi eğik görebilirler sadece. Tatil için en iyi zaman.

20 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyarıda bulunduğu iller sırasıyla şu şekilde oldu: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, K.Maraş, Muğla, Uşak, Bartın, Karabük, Osmaniye

4 SAATLİK PERİYOTTA YAĞIŞ GÖRÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Meteoroloji'nin uyarısına yer verilerek vatandaşların dikkatli olması istendi. Valiliğin paylaşımı şu şekilde oldu.

Meteoroloji'ye göre; Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOM SAAT VERDİ

AKOM'dan yapılan açıklamada, gün boyu aralıklarla bölgesel olarak görülmesi beklenen yağışların saat 22.00'den itibaren il geneline yayılarak etkisini artıracağı belirtildi.

Açıklamada, yağışın yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği kaydedildi.

Gün içinde bölgesel olarak 30-60 dakika süreyle kuvvetli yağış görülebileceği aktarılan açıklamada, beraberinde kısa süreli su baskını, göllenme gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar görülebilecek kuvvetli yağışlara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. 

İSTANBUL'DA YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde aralıklarla kuvvetli yağış etkili oluyor.

Avrupa Yakası'nda Cevizlibağ'da etkili olan yağış nedeniyle D-100 kara yolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Bayrampaşa O-3 Otoyolu’nda araçlar yoğun yağışta güçlükle seyrederken, ara sokaklarda bazı rögarlar taştı.15 Temmuz Demokrasi Otogarı girişinde ise yağış sırasında trafik yoğunluğu oluştu. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler