HABER

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde altyapıyı yok etmeye devam ediyor

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas, Tulkerim ve Tubas’taki mülteci kamplarına baskını ikinci gününde devam ediyor.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'nda iş makineleri ve buldozerlerle şehrin altyapı ve yerleşim yerlerini yok ediyor. İsrail askerleri de evlere baskın düzenleyerek yerleştirdikleri bomba düzeneklerini patlama anları görüntülere yansıdı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 662'ye yükseldi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki kentler ve buradaki mülteci kampları, 7 Ekim'den beri İsrail'in yoğun şiddetine ve bölgede sivil halkın cezalandırıldığı altyapı yıkımına maruz kalıyor.

Uluslararası hukuk uzmanları, İsrail ordusunun işgal ettiği Batı Şeria'da 7 Ekim'den sonra düzenlediği 60 kadar hava saldırısının "işgalci gücün yükümlülüklerine aykırı" olduğunu belirtiyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler