HABER

Etiler'de müdür yardımcısına silah çeken öğretmen adliyeye sevk edildi

İstanbul Etiler'deki Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısına silah çektiği için gözaltına alınan Bilişim dersi öğretmeni Serdar Alagöz (34) adliyeye sevk edildi. Şüpheli öğretmenin ifadesinde, ay başında yapılan bir toplantıda okul müdürünün kendisini tayin ettirmekle tehdit ettiğini, ardından hakaretlerde bulunmasından dolayı saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Olay, dün saat 14.30 sıralarında Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir süredir baskı gördüğünü öne süren Bilişim Öğretmeni Serdar Alagöz (34), okula ruhsatsız tabanca ve bıçak ile geldi.

Öğretmen okul müdürünü odasında bulamayınca kadın müdür yardımcısına silah çekti. Çıkan tartışmada öğretmen silahını ateşledi ancak tutukluk yaptı. Bunun üzerine koşarak dışarıya çıkan öğretmen, doldur boşalt yaptığı sırada silah ateş aldı.

Kantindeki görevlilerin müdahale ettiği öğretmen, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

TAYİN ETTİRMEKLE TEHDİT ETTİĞİ İÇİN YAPMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde gece boyu sorgulanan öğretmen Serdar Alagöz'ün psikolojik durumunun iyi olmadığı ancak herhangi bir ilaç kullanmadığı ya da tedavi görmediği belirlendi.

Poliste verdiği ifadesinde 5 yıl önce eşinden ayrıldığını söyleyen Serdar Alagöz, 2 yıldır görev yaptığı okulda sürekli mobinge maruz kaldığını anlattığı öğrenildi.

Şüpheli öğretmen, 2 Ekim 2024 tarihinde yapılan bir toplantıda okul müdürünün kendisini tayin ettirmekle tehdit ettiğini ardından hakaretlerde bulunduğu iddia etti.

MÜDÜRÜ TAKINTI HALİNE GETİRMİŞ

O toplantının ardından okul müdürüne karşı düşmanlığının arttığını anlatan Alagöz, olayı bundan sonra gerçekleştirmeye karar verdiğini söylediği öğrenildi.

SİLAHI KİMDEN ALDI?

Gasp Büro Amirliğinde, Silahı nereden buldunuz sorusuna net bir cevap vermeyen Serdar Alagöz'ün, her sorulduğunda başka bir kişinin adını verdiği öğrenildi.

ÇANTASINDAN OYUNCAK TABANCA, SOĞAN VE PATATES DE ÇIKTI

Öğretmenin çantasında ise oyuncak bir tabanca, 3 bıçağın yanı sıra soğan ve patates çıktığı belirtildi. Şüpheli öğretmenin olay günü derslerinin olduğunu söyleyerek bir yanda da müdürü beklediğini ancak daha sonra kızının rahatsızlığından dolayı gelmediğini öğrendiğinde müdür yardımcısının odasına girdiğini anlattı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler