HABER

Darbe girişiminin seyrini değiştiren telefon

Darbe girişiminin seyrini değiştiren anlardan biri de Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın telefonla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ulaşıp çağrısını bütün Türkiye’ye ulaştırdığı yayındı.

Hande Fırat ekranda konuklarıyla birlikte hem İstanbul hem Ankara’daki anormal hareketliliği değerlendirirken bir yandan da Marmaris’te olan Erdoğan’a ulaşmaya çalışıyordu. Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü’nden “Hemen canlı yayına bağlayalım” talebinde bulundu. Olumlu yanıt gelince saat 00.25’te FaceTime üzerinden Erdoğan’a bağlanarak canlı yayına aldı. Tarihi bir röportaj oluyordu. Erdoğan milleti FETÖ’nün darbe girişimine karşı koymaya çağırınca meydanlara halkın akını başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hande Fırat’ın telefonundan CNN Türk yayınına bağlanarak halka darbeye karşı koyma çağrısı yaptı.

TRT’yi ele geçirip darbe bildirisi okutan hainlerin hedefi bu kez, Erdoğan’ın çağrısının ardından Hürriyet gazetesi ve CNN Türk’ün olduğu Bağcılar’daki binaydı. CNN Türk, Kanal D ve Hürriyet binalarının işgal edilerek yayının kesilmesine karar verildi. Erlere bir binaya gidileceği, 2-3 kişi alınarak çıkılacağı söylendi, üstlerine gelen olursa ayağına, daha da yaklaşan olursa üstüne doğru ateş etmeleri emredildi. İlk olarak Hürriyet binasına girerek işgal etmek istediler. Çalışanları silahla tehdit ettiler ancak başaramadılar. Daha sonra Kanal D Haber Merkezi ve CNN Türk stüdyosunun bulunduğu üçüncü kata çıkıp “Yayını kesin” diye bağırdılar. Aynı anlarda CNN Türk ekranlarında darbe karşıtı yayın devam ediyordu. Bu sırada halk darbecilere karşı basını korumak için binanın önünde toplanıyordu. Darbecilerin ateşiyle 28 yaşındaki Vedat Barceğci şehit oldu. Darbeciler, polis ve vatandaşlar tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler