EKONOMİ

Bankaların güncel taşıt kredisi faiz oranları hangi araçlarda geçerli?

Bankaların bazı otomobil markaları için gündemine aldığı güncel taşıt kredisi faiz oranları, sıfır araç satın almak isteyen tüketiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından sadece bazı araç markaları için gündeme getirilen 0,49 ve 0,69 faizli taşıt kredisi faiz oranları binek araçlar için 50 ila 120 bin, ticari araçlarda ise 72 ila 120 bin TL arasında geçerli olacak. Peki, hangi banka taşıt kredisi için nasıl faiz oranları veriyor? İşte, o detaylar

Kamu bankalarının yürürlüğe aldığı taşıt kredisi faiz oranları, son günlerde pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Peki, hangi kamu bankaları ne kadar taşıt kredisi veriyor? İşte, binek araçlar için 36, ticari araçlar için 60 aya kadar vadelendirilen taşıt kredisi faiz oranları ve kredi veren bankalar hakkında bazı bilgiler

TAŞIT KREDİSİ HANGİ MARKALAR İÇİN GEÇERLİ?

Taşıt kredilerinde kamu bankaları kampanya başlattı. Yerli üretim olan Fiat, Honda, Hyundai ve Renault marka otomobillerle Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa marka ticari araçlarda kampanya başlatıldı.

Binek otomobiller için 50 bin lira ile 120 bin lira arasında 18-36 ay kredi çekilirse yüzde 0.49-0.69, ticari araçlarda ise 72 bin lira ve 120 bin lira arasında kredi çekilirse yüzde 0.49-0.69 oranında faiz uygulanarak kredi kullandırılacak. Kampanya 1 Ekim 2019'da başlayacak ve 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek.

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI HANGİ BANKALARDA KULLANILABİLECEK?

Kamu bankaları aldıkları ortak kararla birlikte yerli üretim olan otomobillere yönelik kredi faiz oranını yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına çekti.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik tüm alanlarda yaptıkları öncü uygulamalara bir yenisini daha ekleyerek yerli üretimi desteklemek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirliği gerçekleştirdi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler