EKONOMİ

Bakan Uraloğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Uraloğlu "(Narin Güran cinayeti soruşturması...) META şirketi WhatsApp mesajlarını kaydetmediğini söylüyor. META başta olmak üzere tüm sosyal medya mecralarıyla görüşmeye devam ediyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şöyle:

Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim. Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.

(Narin Güran cinayeti soruşturması...) META şirketi WhatsApp mesajlarını kaydetmediğini söylüyor. META başta olmak üzere tüm sosyal medya mecralarıyla görüşmeye devam ediyoruz. Bizim bildiğimiz kadarıyla dünyada hiçbir yerde böyle bir bilgi verilmiyor. Farklı şekilde depolanmışsa bulut teknolojisiyle ancak oradan bulunması söz konusu. META'nın şu anki yaklaşımı bu. Emniyet güçleri, adalet mekanizmasıyla iletişim halindeyiz. Bizden istedikleri bilgileri ulaşabildiğimiz kadar kendilerine vermeyi istiyoruz. 

(Instagram'a getirilen erişim engeli) Platformlar Türkiye'nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiği zaman her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu ortaya koyduk. Bugünün Türkiye'sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler