HABER

Aydın'da ormanlık alanda yangın: Germencik Belediye Başkanı canlı yayında açıklama yaptı

Aydın'ın Germencik ilçesinde maki yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle ormana da sıçrayan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahale ile devam ederken, alevler bazı yerleşim yerlerine ulaştı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci CNN TÜRK’te son durumu aktarırken, ‘Söke-Germencik arasında vatandaşlarımız yola çıkmasın, ulaşım güçlükle sağlanıyor.' çağrısında bulundu.

Germencik'in kırsal Gümüşköy Mahallesi yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayılarak ormana sıçradı. İhbarla bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ile 1 helikopter sevk edildi.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Alevlerin Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’nde etkili olduğu, bazı yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi. Yerleşim yerleri bölgesinde ekiplerin alevlerle mücadelesinin de sürdüğü belirtildi.

'SÖKE-GERMENCİK YOLUNA ÇIKILMASIN'

Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci CNN TÜRK’te, ‘Yangın yerleşim yerlerine yakın ama önlem aldık. Söke-Germencik arasında vatandaşlarımız yola çıkmasın, ulaşım güçlükle sağlanıyor. İtfaiye araçları benzinlik etrafında konuşlandı. Herhangi can kaybı veya yaralı yok.’ açıklamasında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler