HABER

AK Partili Kurtulmuş'tan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan KurtulmuşCNN TÜRK "Özel Röportaj" programında Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlıyor.

İşte AK Partili Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Bu konu uzunca bir süredir hükümetin masasında olan bir konudur. Bununla ilgili bütün teknik detayların çalışması Çalışma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Sonuna doğru gelindi, son rötuşlar yapılacak ve kamuoyuna sunulacak. Meclis takvimiyle de ilgili bir mesele. Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayacaktır. Önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Artık son noktaya doğru gelindi. Rasyonel gerçekçi adım atılacak. 

Zaten bütçede gerekli fasıllar arasında kaydırma yapılabilir. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN HANGİ RAKAM GÜNDEMDE?

Bir rakam söylemem ama rakamın nasıl belirleneceği bellidir. Bugün ilk toplantı yapılacak. Makul bir asgari ücretin belirlenmesine çalışılacaktır. Tatmin edici bir asgari ücret açıklanacağını tahmin ediyorum. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir artış olacağını düşünüyorum. 

Alım gücünün artırılması en temel hedeflerimizden biridir. İşsizliğin daha aşağı çekilmesi hükümetin önceliklerindendir. Türkiye'de asgari ücret ortalama ücret anlamına gelmiştir. Umuyorum iyi oldu denilecek bir artış olacaktır.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ NE ZAMAN BAŞLAR?

Türkiye açısından pandemi parantezi kapandı. Bizim için önemli olan tezgahı dağıtmamaktır. Türkiye başından itibaren üretimin artırılması perspektifini tercih etti. Türkiye frene basmak yerine gaza basmayı tercih etti. Mallarımız satılıyor, ihracatımız artıyor. Ekonomi 3. çeyrekte yüzde 3.9 büyüdü. Büyüme demek üretime devam etmek demek. Temel meselelerimizden biri enflasyondur. Enflasyon inşallah en kısa zamanda kontrol altına alınacağını düşünüyorum. Enflasyonda düşme eğilimi olacağı görülüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler