Vatandaş çok dertli halkın öfkesi dinmedi

Hafta sonu Alsancak Liman’dan, Fahrettin Altay Meydanı son durağa kadar yürüdüm.

Haberin Devamı

Yolda, mesleğe ilk başladığım yıllarda, Yazı İşleri Müdürüm olan sevgili büyüğüm Tayfur Göçmenoğlu ile karşılaştım. Çok da mutlu oldum. Aradan 30 sene geçmiş ama hâlâ yakışıklı ve kibardı. Yazılarımı keyifle okuduğunu söyledi. Kısmetse en kısa sürede, bir araya gelip sohbet edeceğiz. Bu arada ayak üstü de olsa İzmir sorunlarını tartıştık.
Köpek pisliklerine bulaşmamak için sek sek yaparak evine gelmiş.” İzmir iyiye gideceğine kötüye gidiyor ” dedi.
Değişen bir şey yok
Göztepe durağında otobüse bindim. Yanımda 55-60 yaşında bir hanımefendi de dert yandı. Sağ olsun o da yazılarımı yakından takip ediyormuş. Özellikle otobüs şoförlerinin pek çoğunun kabalığından söz etti. Akşam yakın dostum, Ege’nin en çok okunan yazarlarından sevgili Hamdi Türkmen ile yemekte aynı konuları konuştuk. O da Milliyet’deki köşesinde defalarca 60 yaş toplu taşıt uygulamasının Büyükşehir Belediyesi’ni sıkıntıya sokacağını yazdı durdu. Ama vatandaş hala çok dertli ve öfkeli. Çünkü değişen bir şey yok.
Eve geldim Tevfik Olgun adlı bir okuyucum bir mail atmış. Noktası, virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum. Artık bu konuyu da burada noktalıyorum. Söz sırası yetkililerde.
Evet buyurun Tevfik Olgun’un bana gönderdiği maile:

Yaşlılar rencide oluyor

Haberin Devamı

Sayın Düdek,
 Hürriyet İzmir’de ‘Dobra dobra’ köşenizde, üstelik bir İzmirli olarak yazmaya başladığınızda, İzmir’ in ve İzmirlilerin sorunlarına daha bir yer vereceğiniz için köşenin varlığına sevinmiştim. Bazı günler yazılarınız daha bir magazin ağırlıklı görünse de, sorunlarımıza da yer vermeyi ihmal etmiyorsunuz. Bundan sonra da etmeyeceğinize inanıyorum. Bu nedenle de yazımı, ilgililerin daha bir dikkatini çeker diye özellikle size yazıyorum. Umarım köşenizde yer verirsiniz. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyemizin yıllardan beri iyi niyetle yürüttüğü bir ‘60 Yaş Toplu Taşıt Kartı’ uygulaması var.
Şehir yaşamından kopamayan emeklilerin İzmir, özellikle tercih ettikleri ideal bir şehir. Geçende bir yazıda. İzmir yaşlanıyor diye bir ifade vardı, doğrudur. Çünkü yaşlananlar ve emekli olanların bir çoğu yerleşmek için İzmir’i tercih ediyor. Bundan böyle 60 Yaş Toplu taşıt Kartı uygulaması Büyükşehir Belediyesinin imkanlarını daha da zorlu kılacak. Bu nedenle böyle bir uygulama devam edecek ise, bazı kuralların da, kimseyi incitmeden uygulanmasında yarar var.
Şöyle ki:
1-Ülkemizde emeklilik yaşı sınırı 65 tir. Zorunlu olmadıkça hiç bir emekli sandığı çalışanı emekli olmaz. Hem çalışıp hem de bu haktan yararlanmak bir haksızlıktır. Bundan böyle 60 Yaş Kart uygulamasına 65 yaşından başlatılması daha adil bir uygulama olmakla beraber, gerek Bağ Kur ve gerekse SSK emeklileri dikkate alınarak, emekli olmak kaydıyla, 60 yaş uygulamasına devam edilebilir.
Sosyal güvencesi olmayanlar için uygulamada yetkililer ne düşünür bilemem.
2-Yılda bir defaya mahsus olmak üzere alınmakta olan ücrette, bir kademe uygulaması olmalıdır. Zira 60-65 yaş grubunda , olanlarla, 75-80 yaş grubunda olanların toplu taşıt kullanma sıklıkları oldukça farklıdır. Bu nedenle, en yüksek 60-65 yaş grubunda olmak üzere, 65-70, 70-75 ve 75-80 yaş gruplarında farklı ücret uygulaması daha adil bir uygulama olur.
3-Hatta, 80 yaşını doldurmakla birlikte 10-15 yıl veya daha uygun görülecek bir süreyle İzmir Büyükşehir Belediye hudutları içerisinde ikamet etmekte olanlara ‘İzmir Hemşerilik Belgesi’ verilip, Belediyenin toplu taşıma hizmetleri dışında diğer sosyal hizmetlerinden de ücretsiz yararlanmalarının sağlanması, Belediyemize yakışan çok uygun sosyal bir hizmet olur.
4-2010 yılı için kartlara uygulanan 750 biniş sınırı uygulaması, açıkça söylemek gerekirse, yaşlılar için rencide edici bir uygulamadır. Yaş gruplarına göre yapılacak değişik ücret uygulaması sanırım bu sorunu çözebilir.
5- Bazı otobüs şoförlerinin 60 yaş kartı kullananlara beleşçi gözüyle bakmamaları ve onlara daha kibar davranmaları yönünde uyarılmalarını öneriyorum. Zira bu tür davranışlara bizzat şahit olduğumu belirtmek istiyorum. Saygılarımla.

Hilton’da keyifli geceler

Haberin Devamı

Gerek iş, gerekse özel yemek ve davetler için İzmir’de en ideal mekanlardan biri, hatta en iyilerinden Hilton Windows on the Bay. Mart ayı boyunca burada lezzette süper geceler art arda geliyor. Öncelikle et severler için kuzu ve dana eti ürünlerinden oluşan özel lezzetler sizleri bekliyor. Durun bitmedi. Japon Şef Masası yıkılıyor. Benim gibi Japon mutfağını sevenler için harika lezzetler var. Sebzeli Temaki, Japon Karides Nigiri, Zencefil turşusundan oluşan Wasabi sos eşliğinde Sushi Kombinasyonu, kızarmış Tofu ile Miso Çorbası, Teriyaki sos içinde pişirilmiş dana filoto, su kestanesi daha neler var. Bir de Fas Mutfağı geliyor ardından. Yandım ki ne yandım. Yine kilo alacağım. Çeşit açısından hayli zengin olan Fas mutfağında kuzu, koyun, tavuk, güvercin eti, kuskus, kara ekmek, baklava hamuru ile yapılan Pastilla’sını iple çekiyorum. Sizler de sakın kaçırmayın. Meraklılar için telefon:0.232.497.60.60

Haberin Devamı

“Tıpa Tıp Show” İzmir’de karaborsa

Bana göre gazino ve gece kulüplerine çok farklı bir eğlence getirdi Besim Kazado.
Yıllarca Bodrum’dan, Marmaris’e, Antal-ya’dan, Kıbrıs ve Uludağ’a pek çok otel ve tatil köylerinde yaptıkları şovlarla, ekibiyle ayakta alkışlandı hep.
Besim, sağ kolu Levent, ekibin olmazsa olmazlarından Ömer Yılmaz ve Sedat uzun süredir ara verdikleri şov dünyasına yoğun istek nedeniyle yeniden döndüler. İlk gala Besim’in, Genel Koordinatörlüğü’nü yaptığı İzmir’in en popüler ve lezzette tartışılmaz restoranlarından Lavanta’da gerçekleşti. Tabiri caiz ise kapılar yıkıldı. Bu Cuma yani 19 Mart’ da Tıpa Tıp yine Lavanta’da. Bu arada şovu seyreden Seferihisarlı bir gurup, oturdukları Hisar Evleri’nde cumartesi gecesi ‘Tıpa Tıp’ı ekstraya çağırmışlar. Durun bitmedi bu yaz Çeşme Alaçatı da bir gece kulübü açacak olan İstanbullu popüler bir işletmeci de sezonluk paralarını peşin verip şimdiden gurubu transfer etmek istiyor. Bodrum ve Antalya Tatil Köyleri’nden gelen talepler ise ayrı.
E, bir gecede, aynı sahnede Ajda Pekkan, Liza Mineli, Yıldız Tilbe, Demet Akalın, Serdar Ortaç, Zerrin Özer, Muazzez Abacı ve rahmetli Zeki Müren ’i nerede izleyebilirsiniz ki? O nedenle erken davranan kazanacak. Çünkü ‘Tıpa Tıp’ bu yaz sezonu karaborsa.

 

Yazarın Tüm Yazıları