Vah Veysel Eroğlu Tayyip Erdoğan’a çarptı

YILMAZ Erdoğan, Hülya Avşar, Kenan Işık, İzzet Günay, Mustafa Altıoklar, Şerif Gören, İzzet Günay, Özcan Deniz, Ediz Hun, Cem Yılmaz, Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Yeşim Ustaoğlu, Mehmet Aslantuğ, Kerem Alışık, Demet Akbağ, Can Gürzap, Göksel Arsoy, Derviş Zaim, Meltem Cumbul.

Haberin Devamı

Adını burada anamadığım pek çok sinema sanatçısı, yönetmen, senarist “bilmedikleri konuya burunları sokuyor”. Hangi konuda?

Kürt sorununda.

Bilmediği konuya burnunu sokan sadece yukarda isimleri yazılanlar mı? Başkaları da var.

DİZİ DİZİ SANATÇI


İbrahim Tatlıses, Arif Sağ, Sertap Erener, Demet Akalın, Seda Sayan, Ferdi Tayfur, Zerrin Özer, Funda Arar, Zekai Tunca, Safiye Soyman.

Adını burada sayamadığım pek çok ses sanatçısı da, diğer sanatçılar gibi, “bilmedikleri konuya burunlarını sokuyor”. Hangi konuda?

Kürt sorununda.

Sanatçıları kadın sivil toplum örgütleri izliyor. Kadınlar da, “bilmedikleri konuya burunları sokuyor”.

Sanatçıları ve kadınları ve sivil toplum örgütlerini bilmedikleri konuya burunlarını sokturan kim?

Başbakan Tayyip Erdoğan.

Düzenlediği kahvaltılı toplantılarda, sanatçılardan Kürt açılımına destek istiyor ve devam ediyor:

“Sanatçı ile ait olduğu toplum arasında görünmez gönül bağı vardır. Sanatçılarımız engin yürekleriyle ülkemizin meselelerine el atsın, elini taşın altına koysun.”

TARKAN VE ALLİAONİ


Bergama’daki antik kent Alliaoni yapılacak baraj nedeniyle sular altında kalacak. Çeşitli kuruluşlar ve bu arada Tarkan buna tepki gösteriyor, Alliaoni’yi kurtarmak üzere kampanya yürütüyor.

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu Tarkan’a fena halde içerliyor:

“Herkes bilmediği konuya burnunu sokarsa çok yanlış olur. Ben onun sanatıyla alakalı bir şey söylemiyorsam, onun da baraj ve tarihi eserle ilgili konuşması fevkalade yanlıştır. Dünyanın hiç bir yerinde de yoktur.”

Çok uzağa gitmeye gerek yok. Demek ki, dünyada varmış, hem de, Bakan Eroğlu’nun yanı başında. Hem de Başbakan Erdoğan öncülüğünde. İşte, örneği ortada.

Eroğlu’nun bilmediği konuya burnunu soktuğu belli, çünkü dünyanın her yerinde ressamından balerinine, sinema sanatçısından sahne sanatçısına, heykeltraşlardan yönetmenlere kadar sanatın her türünde uğraş verenler ülke ve dünya sorunlarına el atıyor. Dünyadan tipik örnek, Afrika’daki açlığa dikkat çekmek için verilen konserler. Afrika’ya giden sanatçılar.

Başbakan “sanatçılarımız engin yürekleriyle ülkemiz meselelerine el atsın” diyor, Tarkan el atıyor, Çevre Bakanı “burnunu sokma” diyor.

Çevre Bakanı Eroğlu Başbakan Erdoğan’ı fena halde tekzip ediyor. Her konuda tepkisini eksik etmeyen Erdoğan, “Bakanıma” bakalım nasıl bakacak?

Dereler ve ormanların hakkı

RİZE’deki son felaket malum. Derelerdeki yapılaşma hızlı bir yağmurda sele dönüyor, heyelana dönüşüyor, can alıyor, evler yıkılıyor.

Geçen yıl aynı dram İstanbul’da Ayamama Deresi taştığında yaşanıyor. 30 kişi can veriyor.

Sel sonrasında İstanbul’da inceleme yapan Başbakan Erdoğan “derelerin intikamı” diyor. Geçen gün de, Rize’deki çarpık yapılaşmayı haklı olarak eleştiriyor ve “ormanlar dereler gelir hakkını alır” diyor.

Bu tespitler yerinde ve doğru. Buna rağmen, geçen yıl onca insanın ölümüne rağmen, şu anda İstanbul’da Ayamama Deresi çevresindeki yapılaşmayı Başbakan acaba nasıl açıklıyor?

Yoksa, günün birinde dereler gelip Ayamama’da hakkını yeniden mi alacak?

Dünyanın matematikçileri

Haberin Devamı

Uludağ Üniversitesi iyi bir iş yapıyor, dünyanın ünlü matematikçilerini Bursa’da toplayarak bir sempozyum düzenliyor.

1- Bu haber medyada kıyıda köşede, tek sütün, üç satırla geçiyor. Eğer orada toplanan üç tane manken olsaydı, o TV, bu gazete ortalık birbirine girerdi.

2- Uludağ Üniversitesi iyi iş yapıyor ama, bu konuda bilgi almak isteyenlerden köşe bucak kaçıyor. Sanki devlet sırrı.

O zaman da, senin yaptığın iyi iş üç satıra mahkum oluyor. Kürsülerine saklanan hocalar ağızlarına kilit vuruyor.

Yazarın Tüm Yazıları