Uzaktan vuran uykucu

RAKİBİNİN sağından atıp solundan geçmiyor..

Haberin Devamı

Çok fantastik hareketlerini de göremezsiniz sahada.. Tek pası iyi oynar.. Ama en önemli özelliklerinden biri iki ayağıyla topa harika vurması ve uzaktan attığı gollerdir.. Bu yüzden Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı en önemli transferlerden biri 18 numarayı teslim ettiği Samuel Holmen..
Geçen sezonun ikinci yarısında İstanbul BŞB’yi çalıştıran G.Saray’ın efsane kaptanı Bülent Korkmaz’a sordum Samuel’i.. “Çok disiplinli ve çalışkan bir oyuncu.. Antrenmanlarda söylenen her şeyi yapıyor.. Oyun içinde sürekli gidip gelebiliyor.. Belki çok teknik değil ama bütün kuzey ülkelerindeki oyuncular gibi güçlü ve çalışkan.. İtalya’nın Chievo takımı iki oyuncu vermeyi önermiş ve Holmen’i istemişti. Ama ben bırakmadım” sözleriyle onun önemini anlatıyor Korkmaz...

Haberin Devamı

FORMA İÇİN BÜYÜK REKABET VERECEK

33 maçta 11 gol atmış geçen sezon ligde.. Önemli bir sayı; bir orta saha oyuncusu için.. Euro 2012’de kısa süre de olsa forma şansı bulmuş.. 2014 Dünya Kupası elemelerinde de İsveç formasıyla mücadele etmiş.. Abdullah Avcı yönetiminde 3 yıl önce Türkiye Kupası’nda final oynayan ve Beşiktaş’a penaltılarla kaybeden takımın en iyi oyuncularından biriydi Holmen.. Seyircisiz ortamda İstanbul BŞB ile başarılı bir performans gösteren Holmen’in Fenerbahçe orta sahası için büyük mücadele vereceği kesin.. Meireles, Cristian, Emre, Salih, Alper, Mehmet Topuz, Selçuk gibi isimlerin arasından forma şansı bulmaya çalışacak..

TUM, ONA UYKUCU LAKABINI TAKMIŞ

“Uyumayı çok severim. İstanbul Belediye’de Herve Tum bana ‘Uykucu’ lakabını takmıştı.. Sahada çok enerji harcıyorum.. Bu yüzden bir sporcu için uykunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyor ve gençlerimize profesyonellik adına çok önemli ipuçları veriyor İsveçli futbolcu..
Eşi ve 2 yaşındaki kızı Novali ile birlikte İstanbul’da yaşamaktan son derece mutlu olan Samuel Holmen, “Gol atmayı severim.. Ama önceliğim takım adına savuşmak.. Bu yüzden sahaya çıkınca yüzde yüzümü ortaya koyarım” sözleriyle ifade ediyor kendini..
28 Haziran 1984’de futbola başladığı kent olan Annalund’da doğan Holmen, “Ersun Yanal beni Eskişehirspor’dayken takip ettiğini söyledi.. Fenerbahçe’ye şampiyonluk kazanmaya geldim.. Webo’yla konuştum ve geldim” diyor transferini anlatırken..

Haberin Devamı

Yarın: Ryan Babel (Kasımpaşa)

Yazarın Tüm Yazıları