Uzak diyarların kadınları

İşadamı Mehmet Günyeli’nin, "Uzak Diyarların Kadınları" isimli fotoğraf sergisi, Nişantaşı Banyan Cafe’de yarından itibaren sergilenecek.

Hindistan, Küba, Tunus, Fas ve Mısır kadınlarının portrelerinin öne çıktığı, daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflardan derlenen serginin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak.

Misafirperverliğini gösterdi

Romanya’nın ünlü modacılarından Catinca Roman, Selin Boronkay’ın davetiyle önceki gün Türkiye’ye geldi. Genç modacı, Ebru Yener’i ziyaret ederek iş anlaşması yapmak için kendisiyle görüştü. İstanbul gezisine Venge restoranda başlayan Catinca Roman, daha sonra Ebru Yener ve Selin Boronkay ile birlikte Reina’ya geçti. Roman, Yener’in kreasyonlarını yakından takip ettiğini ve Türkiye’ye gelmişken Yener ile görüşüp kreasyonları yakından görmek istediğini söyledi.

Ortak şarkı yapacaklar

"Elements Of Life" turnesi kapsamında CNR Expo Center’da geçtiğimiz cuma gecesi hayranlarıyla buluşan Hollandalı ünlü DJ Tiesto, unutulmaz bir geceye imza attı. Tiesto’yu dinlemeye gidenler arasında megastar Tarkan da vardı. Ünlü şarkıcı, İbiza, New York ve Los Angeles’tan tanıdığı ve kısa sürede çok iyi dost olduğu Tiesto’yu kulisine giderek ziyaret etti. Tiesto ve Tarkan’a yakın kaynaklardan duyduğuma göre iki ünlü, ortak bir proje için yakında stüdyoya girecek.

Başkan açtı

Kamara Seafood Balık restoran, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün’ün de katılımıyla açıldı. Pera Palas Oteli’nden ayrılan Fuat Öztümer ve Halit Özgün, dostlarıyla artık yepyeni bir adreste buluşmanın keyfini yaşadıklarını söylediler.

Hamamda tanıtım

YKM, geçtiğimiz gün Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen "The Big Idea" adlı konferansta, farklı bir etkinliğe imza attı. Çırağan Sarayı’nın hamamında yapılan etkinlikte YKM, katılımcıları manken-modacı Ece Sükan’la buluşturdu. Konuklar Ece Sükan’a baktırdıkları trend falı ile kendilerine en uygun tarzı öğrenmiş oldu. "Ece for YKM 2008 Moda Falı" etkinliğiyle hamam içinde farklı bir ambiyans oluşturan YKM, aynı zamanda 2008 Kış tasarımlarından örnekleri de hamamda sergiledi.

Adasına davet etti

Çırağan Sarayı, 2007 Liderler Konferası’na ev sahipliği yapıyor. Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Virgin Havayolları’nın sahibi Sir Richard Branson İstanbul’a geldi. Demiryolu, GSM, finans, sağlık, uzay yolculuğu, eğlence, kozmetik gibi sektörlere damgasını vurmuş aralarında Virgin Havayolları’nın da olduğu 200 şirketlik bir holdingi yöneten Richard Bronson, konuşmacı ve katılımcı olarak geldiği 2007 Liderler Konferansı’nda kitabını Gül Ergi için imzaladı. Gül Hanım, Branson’un sahibi olduğu Necker adasına kendisini davet ettiğini söyledi.

İZ TV’ye ödül

İZ TV, 16 Kasım Cuma akşamı Venedik’te yapılan "Hot Bird TV Ödülleri" final gecesinde "Avrupa’nın En İyi Belgesel Kanalı" seçildi. İZ TV’nin Genel Koordinatörü Çoşkun Aral’a ödülünü, Eutelsat Başkanı Giuliano Berretta verdi. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Hot Bird TV Ödülleri dalında Animaux (Fransa), Caccia e Pesca (İtalya), Discovery Historia (Polanya), Escales (Fransa), Explorer Channel (Arnavutluk), İZ TV (Türkiye), Libertytv (Belçika) Marcopolo (İtalya), Nat Geo Adventure (İtalya), National Geographic Channel (İtalya), Planete (Polonya), The History Channel (İtalya) kanalları katılmış ve finale aralarında İZ TV’nin de olduğu üç kanal kalmıştı. Hot Bird TV ödülleri, tematik kanalların önemini göstererek bu kanalların desteklenmesini sağlamak amacıyla veriliyor. İZ TV, geçen yıl aynı kategoride mansiyon almıştı.

İş dünyasını buluşturdu

Türkiye’deki sigorta sektörünün önde gelen kuruluşlarından Martin&Martin Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Ankara Bölge Müdürlüğü’nün açılış davetini, başkentteki iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla geçtiğimiz gece Ankara Hilton Oteli’nde yaptı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Ziyal, Martin&Martin Sigorta ve Reasürans Brokerliği olarak yurtdışı ofisleri ve yerel partnerleri aracılığı ile verdikleri geniş kapsamlı hizmetlerle global bir marka olduklarını ifade etti. Can Ateş ise Ankara Bölge Müdürlüğü ile daha da güçlenerek büyüyeceklerini ifade etti.

Devlet nişanı aldı

Cervantes Enstitüsü Müdürü, İspanya’nın İstanbul’daki kültür ateşesi Pablo Martin Assuero’ya, bugüne kadar Şili kültürünün tanıtımı için yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Şili hükümeti tarafından ’Devlet Nişanı’ aldı. Assuero’ya nişanı, Şili Büyükelçisi Francisco Marambio taktı.

Gecelerde kaybolmayın

Her hafta yeni bir mekánın açıldığı, bazılarının gözden düşüp kepenklerini indirdiği, trendlerin çok hızlı değiştiği İstanbul gece hayatını takip etmek için detaylı bir rehber çıktı. Avrupa ve Amerika’daki gibi gurmelerin, gece hayatının içindeki isimlerin mekánları sınıflandırıp not verdiği ’Gecce Guide’ın 2008 kış rehberinde mekánlar yaratıcı bir notlandırma sistemiyle değerlendiriliyor. Mekánlar sadece restoran ve gece kulüpleriyle sınırlı değil. Türkiye ve Avrupa’daki kayak merkezleriyle, İstanbul yakınlarında birkaç gün kaçamak yapabileceğiniz uygun adresleri de içinde barındırıyor bu rehber.
Yazarın Tüm Yazıları