Unutulmuş duygular açığa çıkacak

Bugün Güneş burç değiştiriyor ve Boğa Burcuna giriyor. Böylece Boğaların dönemi başlamış oluyor.

Sabah saatlerinde başak burcundaki Ay Uranüs’ü tetikleyecek ve saklanan bazı olaylar sürpriz biçimde açığa çıkacak. Ayrıca bilincin derinlerine gömülmüş ve belki de unutulmuş duyguların ortaya çıkmasına neden olabilecek olaylar da meydana gelebilir. İlginç keşifler ve şaşırtıcı gelişmelerle birlikte değişen duygular bazı kaygıları da uyandırabilir.

Boğaların dönemi başlıyor

İlkbaharın ortası, belirginleşen mevsim özellikleriyle birlikte Boğa burcunun tabiatı da son derece belirgin ve kararlı bir özellik gösterir.

Elementi Toprak ve yönetici gezegeni Venüs olan Boğa burcu, hem toprağın özelliği olan maddeyi, hem de güzellik anlayışını ve duyguları içinde barındırdığı için hangi maddenin güzel olduğunu bilir ve hem kullanışlı, hem de güzel olmasını ister.

Boğa burcu genel olarak pratik ve tutucu tipleri işaret ediyorsa da, keyif ehli olduklarını belirtmekte yarar var. Lüksten çok rahatlarına düşkün olan Boğalar, istedikleri rahat ve keyfi elde edebilmek için çok çalışabilirler.

Tabii bu sırada canları çalışmak istemediği zaman, kimse ve hiçbir baskı onları çalışmaya zorlayamaz. Son derece yumuşak huylu ve boyun eğen görünümlerine aldanmamanızı tavsiye ederim. O yumuşacık ve rahatına düşkün Boğa’nız birden sakinleştirilmesi imkansız bir öfke nöbetine kapılabilir ve siz gerçekten çileden çıkmış olmanın ne demek olduğunu böylece anlayabilirsiniz.

Fakat, her ne kadar öfkelendiklerinde zaptedilmez olurlarsa da bu halleri öyle sık sık karşılaşılır bir durum değildir.

Genel olarak son derece sakin, ne istediğini bilen, kararlarını uygulayan, pratik tiplerdir. Ve pek orijinal oldukları söylenemez.

Hatta pek değil, hiç orijinal olmayabilirler.

Aslında son derece tedbirli ve geleceği düşünerek hareket etme eğiliminde oldukları halde duyguları karıştığı zaman bu tedbirlilik düpedüz inatçılığa dönüşebilir. Ayrıca, sert etkiler altında doğmuş olan Boğalar’ın genel halinin inatçılık olduğu bile söylenebilir. Ve işte o zaman sadece karşı cins için değil, etraflarında bulunan herkes için dayanılmaz olurlar.

Olumlu etkiler altında ise ciddi, istikrarlı, ne istediğini bilen, kendine güvenen biridir, Boğa tipleri. Kararlarından kolay vazgeçmezler.

Hatta planlarını gerçekleştirebilmek için öylesine büyük bir sabırla bekler ve çalışabilirler ki, sizin yüreğiniz daralabilir.

Fakat, onların asla...

Ve genellikle böylesi bir sabırla beklediklerini çoğunlukla elde etmeyi başarırlar.

Zamanla ilgili pek kaygıları yokmuş gibidirler. Hatta bazen işleri öylesine ağırdan alabilirler ki, bir İkizler’i ya da Koç’u çat diye ortasından çatlatabilirler.

Fakat, yine de Boğa-İkizler ve Boğa-Koç aşkı görülmedik bir karışım değildir.

Eğlenceyi, müziği, doğal güzellikleri, doğayı, sanat ve kitapları çok sever. (Başka etkiler almamışsa)

Tabii parayı da... Ancak, para hiçbir zaman gösteriş ve lüks aracı değildir onlar için. Parayı sevmelerinin altında yatan neden ‘güvence’dir.

Geleceğe yönelik kaygıları çok kuvvetlidir. Bu nedenle maceralara atılmaktan pek hoşlanmazlar. Sonunu göremedikleri işlere girmezler ve paralarını biriktirirler.

Çünkü, daima rahat yaşamak isterler. Bu istedikleri rahatı sağlayacak tek şeyin ise, para olduğunu bilirler.
Yazarın Tüm Yazıları