Umutsuz taraftar

INTER maçı sonrası yaşanan büyük coşkunun devamında gelen hayal kırıklığının boyutunun ne olduğunu, şehir takımı Trabzon seyircisinin maça gelmemesinden anlayın.

Haberin Devamı

Umut’ları tükenmiş ve çabuk pes etmiş bu görüntünün sebebi sonuçlar kadar yapılan transferlerin sonuç vermemesi de denilebilir. Trabzonspor taraftarının Umut’u artık Toulouse’da.

Şeffaf orta saha

ZOKORA, Sapara, Alanzinho ve Volkan’dan oluşan bir orta sahanın biraz iyi top yapan Karabük karşısında sadece görüntü olarak orada bulunması, rakibin çok kolay defans ve kaleci ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu. Alanzinho ve Volkan ne öne pozisyona destek vermede ne de geriye yardımda varlar. Zokora ve Sapara ise rakibe refakat ya da seyir pozisyonunda olunca Karabükspor en rahat, en etkili maç başlangıçlarından birini yaptı.

Alışık olmayınca...

KARABÜKSPOR o kadar rahattı ki defans bloğunu neredeyse orta saha çizgisine kurdu. Trabzon deplasmanına gelen hiçbir takım bu kadar önde oynamadığı için olsa gerek, Trabzon hücumcuları ilk yarı hazırlıksız yakalandı. Bu kadar önde oynamanın davetkar tarafını fazlaca ofsayta düşerek değerlendiremeyen Burak yine de Trabzon’un maçta yaptığı iyi ne varsa hepsinin içindeydi. Daha doğrusu Burak iyiyse Trabzon farklı, Burak yoksa Trabzon kayıp.

Haberin Devamı

Tolga ve Burak

MAÇIN yıldızı elbette ki Burak Yılmaz. Ama Trabzon’un maçın başında problem yaşadığı ve oyundan kopabileceği anlarda hep Tolga vardı. Tolga’yı hayranlıkla izliyorum. Bir kaleci hiç beklemediği ve hazırlıksız yakalandığı anda aldığı kaleyi bu kadar mı iyi korur. Kaldı ki kaleciler oynadıkça form tutar. Ama Tolga neredeyse oynama ihtimali sıfır iken şimdi ligin en formda kalecisi oldu.

Cernat ve Emenike’cik

KARABÜK’de her şey Cernat’ın yetenekleri ile Yeni Emenike diye lanse edilen Shelton’a kalmış. Shelton iyi futbolcu ama ancak ‘Emenikecik’ olur. Karabük kendi gerçeğinin ve doğrularının dışına çıkarak oynadı ve kaybetti. İyi defans ve çabuk kontra üzerine kurulu oyunculardan oluşan bir takımın bu kadar kendi realitesinden uzak oynaması kazanabileceği bir maçı kaybetmesinin ana sebebiydi.

Yazarın Tüm Yazıları