Umut var ama...

HİDDİNK ne yapacak merak ediyorum. Acaba kendisine belli bir kadro belirleyip hep o oyuncularla mı devam edecek yoksa dönemsel olarak form yakalamış oyuncularla formda bir Milli Takım mı tercih edecek.

Önemli oyunculara sahip bir takımımız var. Fakat bazı oyuncular küskün, bazıları sakat. Hiddink objektif bir yaklaşımla ve kimseyi dinlemeden bu oyuncuların formuna bakarak karar verirse elinde ne kadar ekstra bir oyuncu kadrosu olduğunu görür.

Bizim oyun içindeki en büyük hatamız çok aceleci olmamız. Hemen her topu pozisyon olması gerekir gibi oynuyoruz. Pas sabrı olan bir ekip değiliz. Sanki fazla pas yapmak ayıp gibi düşünüyoruz. Bu yanımızı geliştirirsek zaten top kazanma azmi üst seviyede olan oyuncularımızla oyunun daha fazla hakimi oluruz.
Hiddink’in çözmesi gereken bir başka sıkıntı ise öne geçene kadar futbolun bütün istediklerini yapan ve sonucu alan ama sonrasında düşüşe geçen bir oyuncu grubumuzun olması. Millilerimizin Hiddink ile çıktığı ilk maçtaki çok istekli ve agresif oyunları ilerisi için umut verici. Fakat burada önemli olan şu. Yeni hocanın gözüne girmek için mi böyle oynayacağız, yoksa zaten hep mi böyle mi olacağız. Bunun cevabını da ileride bulacağız.

Mesajları alan oldu mu?

ARDA’nın maçların bitmesi ile kafa olarak rahatladığı ve futbolu özlediği baştan aşağı belli. Sezon başındaki gibi istekli ve etkiliydi. Sadece Arda değil. Sabri’de benzer şekilde farklılığını gösterdi. Ya Nihat. Ligin sonlarına doğru ancak ‘’Asker’den dönen’’ tecrübeli oyuncu önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın en iyisi olacak. Emre Belözoğlu ise kaldığı yerden devam ediyor. Sezonu zorunlu izinli geçiren Servet’in oyunundaki mesajları alan oldu mu acaba. Oynayan birçok oyuncumuzun iyi işler yaptığını söylemek lazım. Sadece Emre Güngör’ün iki sezondur devam eden şanssızlığı sürüyor. Ama bu hatanın Emre’nin, Milli Takımın başlangıç stoperi olmasını engelleyeceğini sanmıyorum.

Emektarlara en güzel veda

BENİM için maçtan daha çok Okan Buruk ve Emre Aşık’ın vedaları güzeldi. Bu süper jesti düşünen, emek harcayan ve hayata geçiren herkese teşekkür ederim. İki önemli oyuncuya verilebilecek en güzel hediye ve onları onore edecek en iyi davranış bu vedadır. Umarım Futbol Federasyonu’nun bu davranışı herkese örnek olur.
Bu kadar güzel görüntünün yanında hüzün de vardı. Antrenör Fatih Eser’in vefatı yeni başlangıçlara start alan ay yıldızlı ekibimizi üzen bir gelişmeydi. Mekanın Cennet olsun Hocam.
Yazarın Tüm Yazıları