Trabzonspor derbizede

ŞAMPİYONLUK yarışındaki rakibi Fenerbahçe’nin derbide puan kaybedeceğini düşünen ve bekleyen Trabzonsporlu oyuncular için yaşanan hayal kırıklığını atlatmak için de önemli bir maçtı. Çünkü rakibi çok önemli bir virajı dönerek ciddi anlamda avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Trabzonlu oyuncuların konsantresine bakınca derbinin etkileri ortaya çıkıyordu. Trabzonspor her zaman maça baskılı ve etkili başlayan takım iken bu sefer Gençlerbirliği startı harika almış ve daha ilk çeyrekte maçı koparacak pozisyonları bulmuştu. Fırtınayı estiren bu sefer G.Birliği idi. Bu bölümde Trabzonspor’un sıkıntı çekmesinin sebebi Jaja, Burak ve Umut’un önde topu saklayamaması ve kaptırdıkları topları takip etmeyerek kontra pozisyonlara sebep olmalarıydı.
Trabzonspor bir direk, bir kafa ve bir de gol yiyince işin farkına varan oyuncular normale döndü.Sonra da direkleri dövmeye başladı.
Yanlıştan dönünce...
Şenol Hoca ilk yarıda problem yaşamasına sebep olan kadro seçiminden hemen dönüp Serkan’ı kendi yerine aldı ve orta sahayı Alanzinho ile güçlendirdi. Çünkü Tayfun ile başlayarak birincisi Serkan’ı etkisiz hale getirdi. İkincisi Tayfun’un formsuzluğunu Gençlerbiriliği’nin iyi kullanamsına izin verdi ve hassas dengeler üzerine kurulu Trabzonspor kadrosunun ritmi bozuldu.
Bu da şunu gösteriyor ki birbirleri ile oynamaya alışmış Trabzonspor kadrosu ile biraz oynamaya bile gelmez, bozulur. Yani maçın hikayesi şudur. Şenol Hoca yanlış kadro çıkardı ve daha ilk 15 dakikada maçı kaybedebilirdi. Ama aynı Şenol Hoca yanlıştan döndü. Dolayısı ile geç de olsa Trabzonspor döndü.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Son dakikaların adamı Alanzinho’yu.

BEĞENMEDiM

Şenol Hoca’nın gereksiz yere kadro dengesini bozmasını.

DİKKAT

Trabzonspor’u ya iyi oynayarak ya da gol atarak defansın kurtarıyor olması tehlike.

Yazarın Tüm Yazıları