Trabzon neden şampiyon olur?

TRABZONSPOR’un puan kaybettiği Ankaragücü maçından sonra bordo mavililer hariç bütün takımlar şampiyonluk için iddialı konuma geldi!

Haberin Devamı

Sanki sadece Trabzonspor puan kaybedecek ya da Trabzonspor’un kaybedeceği puanlar iki ile çarpılacak gibi bir durum var ortada. Ligin hala ne yaptığını bilen tek takımı Trabzonspor’dur. Önünde çok zor maçlar var ve bu maçlar Trabzonspor için ne kadar zorsa rakipleri için de bir o kadar zor. Trabzonspor bu sene şampiyon olur. Neden mi?
- Şenol Güneş’in kompleksten uzak, panik yapmayan ve sorun çözen teknik adamlığı sayesinde.
- Şenol Güneş’in rakip kim olursa olsun kendi mantalitesini ortaya koyan ve kabul ettiren cesur futbolu sebebiyle.
- Şenol Güneş’in kim olursa olsun hak edene formayı veren, hak edene cezayı veren adaletli tavrı sebebiyle.
- Şenol Güneş’in isimlerden oluşan 5 yıldızlı takımla değil ama takım olmuş 5 yıldızlık oyun anlayışı sebebiyle.
- Şenol Güneş’in Jaja,Yattara ve Colman’ı oynamaya mecbur eden, Serkan, Burak ve Umut’u tekrar futbola döndüren felsefesiyle şampiyon olur.

Haberin Devamı

O gol sayılmaz!


ARTIK adına karar verilmesi gereken stat konumuna doğru giden G.Saray’ın yeni stadında oynanan ilk lig maçında ilk gol atıldı. G.Saray ilk golü yiyen de olabilirdi ama futbol şansı da yanındaydı. Golü atmak Servet’e nasip oldu. Ama bu gol sayılmaz ve ilk gol hala atılmadı. Çünkü;
- Servet defans oyuncusu. Normalde bu golleri forvetler ya da en kötü orta sahalar atar. Defans oyuncusuna ilk gol yakışmadı.
- Servet teknik oyuncu değil. Hiç olmazsa teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu atsaydı. Top alış verişi iyi olmayan birine uymadı.
- Servet yabancı oyuncu değil. Hiçbiri olmadı bari yabancı bir defans atsaydı da unutulmaz olsaydı. Nasılsa yerliler çabuk unutulur.
- Servet magazinsel değil. Gazeteler ile arası iyi olan bir oyuncu olsaydı günlerce fotoğrafları sayfalarda yer alırdı. Ben G.Saray’da bu golü Servet’in atmasına sevindim. Ama Hakan Balta atsaydı bir o kadar daha sevinirdim.

Duayensavar

SAYIN Başkan Adnan Polat geçtiğimiz hafta basına yansıyan bir demecinde ‘’Duayenler sussun artık’’ dedi. Bu cümle aslında G.Saray’ın nerelere geldiğini göstermesi anlamında çarpıcı. G.Saray’da herkes bilir ki, kulübe yıllarını vermiş ve herkesin saygısını kazanmış insanların söyledikleri önemlidir ve dikkate alınır. Bu insanlar olur olmaz zamanlarda konuşmaz ve kolay kolay ne G.Saray, ne de G.Saray Yönetimi için olumsuz söz sarfetmezler. Hele G.Saray’ın başkanı onlar için yaşı ve durumu ne olursa olsun camianın en büyüğü konumundadır. Kendilerinden yaşça ve tecrübe bakımından çok aşağıda da olsa G.Saray Başkanı’nın önünde saygı ile eğilirler. Hal böyle iken Sayın Başkan’ın ettiği bu söz en basit anlamda duayenlere saygısızlık.

Yazarın Tüm Yazıları