Terim'in izleri

Şampiyonluğa oynayacak takımlar içinde ligin geç başlamasının yarayacağı tek takım Galatasaray.

Haberin Devamı

Yenilenen kadro ve yenilenen mantalitenin oturması için zamana ihtiyaç olduğu kesin. Lig eğer geç başlarsa Fatih Terim ve Galatasaray bunu bir şans olarak değerlendirmelidir.
Bugün itibariyle Galatasaray’da en önemli soru Fatih Terim’in etkisinin nerede ve ne derecede olacağı... Şu anda etkilerin izleri görünüyor ama çok net değil. “Peki, değişen ne?” derseniz;

TOP HAKİMİYETİ VE PAS      

Galatasaray’ın en bariz özelliği bu. Birbirine yakın oynayan, kısa ve basit paslarla topa hakim olan bir Galatasaray vardı. Dolayısı ile topu ve rakibi koşturup daha az yorulan, daha ekonomik oynamak isteyen bir anlayış var. Bunlar iyi ama eksik olan bir taraf var ki, bu zamanla oturacak bir durum... Galatasaray topa hakim, iyi pas yapıyor ama kendi sahasında. Bu anlayışı rakip alana yerleştirdiği zaman Galatasaray çok etkin ve zevk veren bir takım olacaktır.

Haberin Devamı

FİZİK KAPASİTE VE MÜCADELE

Takımın geçtiğimiz yıllara nazaran daha diri ve daha mücadeleci olacağı görüntüsü de sahaya yansıyan bir başka durumdu. Takımın iyi çalışmış olmasının yanında top hakimiyeti ve pas yapmak da fizik kapasiteyi ve mücadeleyi olumlu manada doğrudan etkileyen bir diğer etken. Burada ihtiyaç olan; oyuncuların Fatih Hoca’nın istediği cesur oyunu çekinmeden öne oynamaları.

Fırtına için bulut lazım

ANLAŞILAN o ki, Fatih Terim oynatmak istediği şablonu yerleştirmek için 2 aşamalı bir plan yapmış...
Birinci aşamada, takımdaki herkese görevini ve sistemin gerekliliğini öğreterek, oyuna hakim olmaya çalışan bir anlayışı yerleştirmeye çalışacak.
İkinci aşamada ise, o pres yapan, rakibi boğan ve zevk veren Galatasaray’ı sahaya hazırlayacak.
Galatasaray şu anda daha birinci aşamanın başlarında bir takım. Dolayısı ile eksikleri çok. Ama eksikleri sadece saha içi oyunla kısıtlı da değil. Galatasaray’ın Baros’un yanına iyi bir forvete de ihtiyacı var. Bu forvet ile Galatasaray hem öndeki etkinliğini artıracak hem de oyun anlayışını rakip alanda daha rahat uygulayacaktır.
Kısaca Galatasaray’ın bana anlattığı şu; oyuncular Fatih Hoca’nın kendilerine anlattıklarını anlamış ve bunu sahaya yansıtmaya uğraşıyor. Ama ne derece derseniz... Fırtına için bulut lazım.

Yazarın Tüm Yazıları