Tepkilerinizi kontrol edin

Karşılaştığımız olaylara gösterdiğimiz tepkiler, hem zihinsel, hem de fiziksel olarak değişikliklere neden olabileceği gibi olayların akışını etkileyip değiştirebiliyor.

Mesela bir iş yaparken karşılaştığınız bir kişi sizi öylesine ürkütebiliyor ki, yapacağınız işten vazgeçmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Saldırgan bir kişiyle karşılaştığımız zaman otomatik olarak saldırgan bir tavır içine giriveriyoruz. Üstelik, onun saldırısının ne derece etkili olacağını, bize zarar verip vermeyeceğini hiç düşünmeden tepki gösterebiliyoruz. Çeşitli zamanlarda ürküterek karşısındaki kişiyi sindirmeyi yöntem olarak benimsemiş kişilerle karşılaşırsınız. Şayet siz, tepkilerinizi kontrol etmeyi öğrenirseniz, bu kişilerin sizin üzerinizde etki yaratması mümkün olmayacağı gibi enerjinizi de çalmasına izin vermemiş olacaksınız. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman zihninizin içinde bir çember çizin. Bu daire sadece sizi çepeçevre sarsın ve karşınızdaki kişi bu çemberin dışında kalsın. Sonra sakin bir biçimde karşınızdaki kişiye bakın. Saldırıları bu çemberin içine kadar giriyor mu? Genellikle serinkanlı bir tutum içinde karşınızdaki kişiye baktığınız andan itibaren onun etkisinin size zarar vermediğini göreceksiniz. Ve saldırılarına saldırıyla karşılık vermediğiniz zaman tepkilerinizi kontrol etmeye başladığınızın farkına varacaksınız.

Genellikle bu tip ürkütme eylemleri önce zayıf gösterilerinden ibarettir. Böyle bir gösteri karşısında kayıtsız kalırsanız saldırıların oluşturduğunuz çembere ulaşana kadar eridiğini görürsünüz. Tabii bu sırada karşınızdaki kişinin niyeti cidden size zarar vermek olabilir. Bu durumda sizin çemberinize girmeye başladığını anlarsınız. Ancak, daha önce tepkilerinizi kontrol altına aldığınız için bu kez ne yapacağınızı bilirsiniz.

Ya geri çekilirsiniz, ya da saldırıya geçersiniz. Başa çıkabileceğiniz bir durumsa tepkilerinizi önceden kontrol altına almış olduğunuz için bunu karşılamak kolay olacaktır. Fakat, başa çıkamayacağınız bir durumsa, o zaman da zarar görmeden geri çekilmeyi başarabilirsiniz. Çünkü, tepkilerinizi kontrol altığınız için tam zamanında geri çekilmiş olacaksınız. Tepkilerini kontrol altına almayı başaramamış olan bir kişinin böyle bir durumda zarar görmeden işin içinden sıyrılması çok zordur.

Duygular derinleşiyor

Bugün güzel duygular uyanıyor. Anne, çocuk arasındaki ilişkilerin derinleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu korumak için kuvvetli arzuların açığa çıkacağını gösteriyor. Bu arada projelerin uygulanması için baskı yaratan olaylar alışkanlıkların değişmesi için zorlayabilir. Grup içinde fikir çatışmaları olabileceği gibi alınmış kararların değişmesi için farklı görüşler ortaya çıkabilir. Meydana gelen olaylar hayat görüşü ve yaşam felsefesinin ilginç bir biçimde değişmesine neden olacak.
Yazarın Tüm Yazıları