Televizyon gülleri

Sabah kuşağı televizyonuna ne kadar hakimsiniz bilemiyorum.

Saçmalığın sınırları zorlana zorlana, algının kapılarını zorlamaya kadar vardırdılar işi. Kuşum Aydın’ın programı meselá, akıllara seza bir hál almış ben görmeyeli.

Bir kere kadrolu konuk olarak Ahu Tuğba ve acil şifalar dilediğimiz Gökhan Bey diye bir tip var. Bir tür milli mitoman Banu Alkan ve onu mütemadiyen aşağılamaktan televizyon şöhreti edinmiş olan eski sevgilisi Murat Taşdemir’in hokkabazlık şovunun, birbirini tanımayan insanlardan mürekkep ekipli versiyonu gibi.

Bu Gökhan Bey, Ahu Tuğba’ya ölümüne aşık delikanlı triplerinde.

Her gün salaksaçma şekillerde ona ilan-ı aşk ediyor, Tuğba da bunu aşağılıyor filan...

Yok pencereden kafasına kovayla su döküyor, yok ona verdiği gülü denize atıyor...

Tariflere sığmaz bir salaklık silsilesi...

Ve tabii ki bütün bu olanlar bitenler, stüdyo kadınları-erkekleri tarafından "tartışılıyor."

Bu arada, Kuşum Aydın, hayvan skalasını genişletmiş, sadece "kuşum" takılmıyor. Arada bir kameraya bakıp, telefon bağlantısıyla programa katılan insanlara "Bilmemn’anımcığım, size tavşan olayım mı?" diye soruyor.

Yanıt tabii ki büyük bir hevesle "Ay eveeeet" şeklinde geliyor.

Aydın, bunun üzerine, porselen dişlerinin yarattığı efektin desteği de sağolsun, gidip kafasına tavşan kulakları takıyor.

Sinan Çetin, geçenlerde gelinlerin durumdan habersiz damat adaylarına evlilik teklif ettiği yeni TV programı Sürpriz Teklif’te çok sinirlenmiş.

Zira efen’im, durumdan habersiz olan ve esasta Kenan Işık’ın programına çıkacağını zanneden Serhat isimli genç beyefendi, stüdyoya girip sevgilisinin gelinlikle beklediğini görünce hadise çıkarmış.

Bu sürprizden hiç hoşlanmamış ve "Bu tür boş programlara aşkımla malzeme olmam! Bu programların kimseye faydası yok. Sinan Bey de sinema filmleri çekmeye devam etsin bence!" diyerek, programda evlenmeyi reddetmiş.

Sinan Çetin de bunun üzerine "Hayat zaten ağır, daha da ağırlaştırmanın gereği yok. Bu genç arkadaş, RTÜK gibi davranacağına daha esnek olmalı" diye karakter atmış.

Valla bunun RTÜK’le ne alákası var, anlamış değilim. Evlenmekten bahsediyoruz yahu.

Adam o özel anı, o malum klişeyle (!) "70 milyonun gözünün önünde" hebele gübele yaşamak zorunda mı?

Sinan Çetin’i sürpriz bir şekilde stüdyoya sokup eşinden boşamaya kalksalar, eh, eğlence programıdır, olacak o kadar deyip, bu konuda çok mu eğlenecek yani?

Ben Serhat isimli o adamın yerinde olsam, programı terk etmekle kalmaz, direkt, kadını da terk ederdim.

Böyle hissediyoruz diye RTÜK gibi mi davranıyor oluyoruz yani şimdi?

Serhat Bey’i akıl, izan ve haysiyet sahibi bir insan olduğu için tebrik ediyor, artık kiminle olur bilemiyoruz ama sağlam temellere dayandıracağını tahmin ettiğimiz izdivaç hayatında mutluluklar diliyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları